Fotografija: U sklopu 18. BOK festa večeras je na redu predstava "Roko i Cicibela"/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
U sklopu 18. BOK festa večeras je na redu predstava "Roko i Cicibela"/ Foto: Deni Marčinković

Glumačka alka prebačena na 11. rujan, večeras na redu kultna predstava "Roko i Cicibela"

„Roko i Cicibela“, poznato je djelo kultnog splitskog novinara, književnika i scenarista Miljenka Smoje, a bjelovarska festivalska publika gledat će je u izvedbi Kazališne družine „Ritam igre“
BJELOVAR – Tradicionalna Glumačka moto alka koja se trebala održati ove subote, 4. rujna, prebačena je za tjedan dana kasnije te će se održati 11. rujna. Vrijeme i mjesto održavanja ostaju isti, u 11 sati na bjelovarskom korzu.

Lovorov vijenac s kobasicama

- Razlozi promjene termina su razni, na sreću oni su tehničke prirode. Koje glumačke zvijezde očekujemo u ovoj festivalskoj atrakciji, još uvijek je tajna. No, nije tajna da je Glumačka moto alka dobra i velika zabava i za sudionike i za publiku. I svi su pozvani. Ne manjka adrenalina, smijeha i glazbe, a pobjednik ili pobjednica na kraju dobiva zasluženi lovorov vijenac s kobasicama, poručili su organizatori BOK festa.

<p>Bjelovarčani su ponosni jer naposljetku mogu ući u svoj hram kulture/Foto: Martina Čapo</p>

Bjelovarčani su ponosni jer naposljetku mogu ući u svoj hram kulture/Foto: Martina Čapo

Podsjećamo kako se večeras nastavljaju predstave u sklopu BOK festa. Publika će tako imati priliku u Domu kulture s početkom u 20 sati pogledati predstavu „Roko i Cicibela“, poznato djelo kultnog splitskog novinara, književnika i scenarista Miljenka Smoje, a bjelovarska festivalska publika gledat će je u izvedbi Kazališne družine „Ritam igre“.

Stvarne osobe i događaji

- U režiji Milana Strljića izvest će je glumci Ivan Baranović i Monika Vuco. Radnja drame se temelji se na stvarnim osobama i događajima s početka dvadesetog  stoljeća. Prema ovom Smojinom scenariju je 1978. snimljen i istoimeni film u kojem su glavne uloge ostvarili Boris Dvornik i Semka Sokolović – Bertok. Mladi glumci Ivan Baranović i Monika Vuco uprizorili su navedenu dramu stavljajući fokus na ljubav dvoje ljudi kojima siromaštvo i neimaština nisu prepreka u ostvarivanju sretnog suživota, odaju iz organizacije kratki sadržaj i pozivaju bjelovarsku publiku da ne dvoji treba li pogledati ovo mini remek djelo.