Fotografija: Ne propustite ovogodišnju Gastro-floru u Garešnici/Foto: TZ S. Moslavina
Galerija
Ne propustite ovogodišnju Gastro-floru u Garešnici/Foto: TZ S. Moslavina

GASTRO-FLORA 2022. Dođite u Garešnicu i uživajte u gastro specijalitetima i sajmu cvijeća

Bogat dvodnevni program Gastro-flore donosi ponešto za svaku životnu dob, a subotnju večer i Trg hrvatskih branitelja zapalit će koncert Lidije BačićU Garešnici vas danas i sutra, odnosno 6. i 7. svibnja u očekuje dvodnevna tradicionalna manifestacija Gastro-flora. Nakon dvije godine pauze, gradom će se ponovno širiti miomirisi raznih specijaliteta, a gradski park će zašareniti cvjetne instalacije.

Gastro-flora na gradskoj tržnici 2019. godine/Foto: TZ S. Moslavina
Gastro-flora na gradskoj tržnici 2019. godine/Foto: TZ S. Moslavina

Danas od 19 sati na Gradskoj tržnici na rasporedu je XI. po redu Županijska obrtnička gastro izložba. Uz garešničke obrtnike i udruge, svoje gastro specijalitete predstavit će izlagači iz svih krajeva Lijepe Naše. Za eno ponudu na izložbi pobrinula se garešnička Udruga vinara i voćara. Osim bogate gastro ponude, posjetitelji će tako imati priliku degustirati vina lokalnih proizvođača. Na izložbi će nastupiti Garešničke mažoretkinje i Tamburaški sastav Gelipteri koji će se pobrinuti za dobru atmosferu do kasnih sati.

Slastice domaćih obrtnika i gostiju/ Foto: TZ S. Moslavina
Slastice domaćih obrtnika i gostiju/ Foto: TZ S. Moslavina

U subotu 7. svibnja od 10 sati ujutro u gradskom parku održat će se VIII. sajam cvijeća. Uz veliku ponudu ukrasnog bilja i presadnica, na štandovima u parku moći će se kupiti i domaći proizvodi lokalnih proizvođača. U parku će biti izložene kreativne cvjetne instalacije cvjećara, udruga i škola.

Sajam cvijeća u gradskom parku 2019. godine/ Foto: TZ S. Moslavina
Sajam cvijeća u gradskom parku 2019. godine/ Foto: TZ S. Moslavina

Grad će uljepšati iskićena i svečana prigodna povorka – Cvjetni korzo u organizaciji Dječjeg vrtića Maslačak.

Konjički klub Garić predstavit će svoju udrugu i konje, a djeca će moći zajahati ponija. Uz jahanje nudit će se i vožnja konjskom zapregom u režiji Konjičkog kluba Graničar iz Ilovskog Klokočevca. Najmlađi posjetitelji će se moći zabaviti na napuhancima i u animacijskom kutku za djecu DV Maslačak gdje ih očekuju zabavne igre. Tu je i neizostavni turistički vlakić.

Za gastro ponudu pobrinut će se Udruženje obrtnika Garešnice, Udruga žena Garešnički Brestovac i Pizzeria Palermo koji pripremaju grah, palačinke i langoše za sugrađane. Kulturno-zabavni program donose Garešničke mažoretkinje i Plesna skupina Pampelisky Češke besede Hercegovac, a tu su i Medjuwodje, TBM orkestar i Pjevačka skupina Hrvatska žena Gareš'kog kulturnog centra.

Delicije iz svih krajeva Hrvatske/ Foto: TZ S. Moslavina
Delicije iz svih krajeva Hrvatske/ Foto: TZ S. Moslavina

U sklopu manifestacije održat će se i I. biciklijada BU Guvernal s početkom u 10 sati s Trga hrvatskih branitelja. Predviđena je lagana cestovna ruta od 28 kilometara na relaciji Garešnica – Hrastovac – Uljanik – Antunovac – Marino Selo – Ribnjaci – Kaniška Iva, gdje je predviđena i pauza za bicikliste.

Nakon toga povratak u Garešnicu preko Ciglenice u ranim poslijepodnevnim satima. Subotnju večer i Trg hrvatskih branitelja zapalit će koncert Lidije Bačić Lille, a poslije nje se pleše uz DJ Tomeka. Bogat dvodnevni program Gastro-flore donosi ponešto za svaku životnu dob. Dođite u Garešnicu 6. i 7. svibnja i pronađite nešto baš po svom ukusu, i okusu.

Plakat ovogodišnje Gastro-flore
Plakat ovogodišnje Gastro-flore

Tradicionalna manifestacija Gastro-flora održava se u organizaciji TZ Sjeverna Moslavina, Udruženja obrtnika Garešnice i garešničkog Komunalca uz pokroviteljstvo Grada Garešnice. Budući da se manifestacija odvija u centru grada na nekoliko lokacija, Ulica Vladimira Nazora bit će zatvorena za motorna vozila već od petka poslije podne do nedjelje ujutro.

Prodajni sajam i izložba cvjetnih instalacija/ Foto: TZ S. Moslavina
Prodajni sajam i izložba cvjetnih instalacija/ Foto: TZ S. Moslavina