Fotografija: Stožer CZ Grada Garešnice/ Foto: KruGarešnica.info
Stožer CZ Grada Garešnice/ Foto: KruGarešnica.info

Garešnički Stožer poziva sugrađane koji mogu primiti izbjeglice iz Ukrajine da im se jave

Grad će kao i u vrijeme pandemije organizirati pripremu i podjelu obroka, kaže gradonačelnik Josip BilandžijaČlanovi užeg sastava Stožera civilne zaštite na današnjem su sastanku razgovarali o pripremi za mogući prihvat izbjeglica iz Ukrajine. Ista tema bila je na dnevnom redu jučer u Bjelovaru, radi koordinacije na razini županije, što je najvažnije i u budućim aktivnostima, javlja KruGarešnica.info.

- Pozivamo sve koji imaju moguće smještajne kapacitete da se jave u Stožer civilne zaštite ili Gradsko društvo Crvenog križa, a Grad će u ovom slučaju osigurati obroke, poručio je predsjednik Stožera civilne zaštite Grada Garešnice Željko Rijetković.

Dobrodošli su svi koji govore ukrajinski

Za sve ostale potrebe pobrinut će se Crveni križ, kao glavni nositelj aktivnosti, koji ujedno poziva sve koji govore ukrajinski jezik da im se jave.

- Pokrenuta je i akcija prikupljanja financijskih sredstava, a uplatu je moguće izvršiti na žiro račun Crvenog križa. Nadalje, ako netko samoinicijativno organizira dolazak građana Ukrajine na područje Garešnice, Hercegovca, Bereka i Velike Trnovitice, molimo da nas kontaktira, kako si mogli spojiti izbjeglice s članovima njihovih obitelji te da im pružimo svu materijalnu, financijsku i psihološku pomoć, pored ostalog kazala je Melita Lozina ravnateljica Crvenog križa BBŽ i garešničkog gradskog društva. 

Potrebno je zadovoljiti uvjete 

Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija ponovio je koje uvjete moraju zadovoljiti svi koji žele udomiti i primiri izbjeglice iz Ukrajine.

- Prije svega moraju biti osigurani ispravni sanitarni čvorovi, tuševi, funkcionalni sustav grijanja. Nadalje, Grad će kao i u vrijeme pandemije imati organiziranu pripremu i podjelu obroka, zaključio je za Krugarešnica.info gradonačelnik Bilandžija.