Fotografija: Foto: KruGarešnica.info
Foto: KruGarešnica.info

Garešničke udruge popisale ugovor za korištenje gradskih prostora: "Cijena je jedan euro"

Grad Garešnica ima više od 100 udruga, a iznos kojim Grad financira udruge prelazi iznos od 350 tisuća eura godišnjeNakon što je u Garešnici proveden Javni natječaj za dodjelu gradskih prostora na korištenje udrugama, za provođenje aktivnosti od interesa za opće dobro, uslijedilo je i potpisivanje ugovora. Uglavnom su se javili dosadašnji korisnici, koji će idućih pet godina plaćati jedan euro po prostoru, uvećano za PDV, piše KruGarešnica.info.

Odluku o dodjeli prostora na korištenje donio je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija, koji je sklopio ugovore s predstavnicima udruga.

Važnost udruga

Tom je prilikom Bilandžija rekao kako Grad Garešnica ima više od 100 udruga, a iznos kojim Grad financira udruge je preko 350 tisuća eura. Osim financijskim djelom, istaknuto je i kako se Grad maksimalno trudi biti podrška svim udrugama kada je u pitanju prostor gdje udruge imaju mogućnost raditi i razvijati se. Važnost udruga je velika jer one promoviraju grad i daju svoj doprinos razvoju društva, zaključio je Bilandžija te je zahvalio predstavnicima i članovima udruga za sve što kroz svoj rad daju za promociju Grada Garešnice.

Vježbe i druženja

Predstavnici udruga zahvalili su Gradu na spremnosti pri odgovaranju na pitanja vezano uz dokumentaciju potrebnu za prijavu na natječaj, a zahvalu je uputila i Mirjana Zavodnik, predsjednica Udruge umirovljenika Garešnički Brestovac kojoj je na korištenje dana dvorana u Garešničkom Brestovcu u kojoj svake srijede imaju vježbe i druženja, piše KruGarešnica.info.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!