Fotografija: Garešnici 38.500 eura za rad DV Maslačak/Foto: Grad Garešnica
Garešnici 38.500 eura za rad DV Maslačak/Foto: Grad Garešnica

Garešnici u ekspresnom roku odobreno novih 38.500 eura za rad dječjeg vrtića Maslačak

Grad Garešnica dobila je maksimalan iznos potpore za održavanje i razvoj predškolske djelatnostiGrad Garešnica prijavio se na Javni poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Dodjela financijskih sredstava gradovima od I. do IV. skupine za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini.

Projekt je odobren jako brzo, u razdoblju od 3 tjedna te je Gradu Garešnici dodijeljen maksimalni iznos od 38.500,00 eura za rad Dječjeg vrtića Maslačak.

Nastavak ulaganja u vrtić

Kako nam je rekao gradonačelnik Josip Bilandžija, koji je u četvrtak potpisao ugovor o dodjeli sredstava, riječ je o novcu koji je namijenjen financiranju funkcioniranja vrtića.

U 2024. godinu Garešnica je i prije krenula s dobrim vijestima iz Ministarstva znanosti i obrazovanja koje je odlučilo odobriti projekt dogradnje Dječjeg vrtića Maslačak u Ulici Petra Svačića. 

Tom će se odlukom u Garešnicu sliti čak 487.395 eura novca iz europskih fondova što će dijelom financirati ovaj vrijedan projekt, dok će ostatak od 726.000 eura biti pokriven iz proračuna Grada Garešnice. Bilandžija ističe kako je to nastavak politike ulaganja u mlade kako bi im se omogućio ostanak, rad i život na području Garešnice. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!