Fotografija: Foto: Ranko Šuvar/CROPIX (ilustracija)
Galerija
Foto: Ranko Šuvar/CROPIX (ilustracija)

Garešnica uvodi produženi boravak i nastavlja financirati radne bilježnice i pribor za sve učenike

Zbog produženog boravka zaposlit će se učitelj razredne nastave i kuhar jer je učenicima u produženom boravku potrebno osigurati dodatan topli obrok.Grad Garešnica će i u narednoj školskoj godini financirati radne bilježnice, zbirke zadataka, atlase, likovne mape i radni materijal za sve učenike Osnovne škole Garešnica i Osnovne škole Trnovitički Popovac, kao i za učenike s prebivalištem na području Grada Garešnice koji ne pohađaju navedene škole.

Budući da će besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola osigurati Ministarstvo znanosti i obrazovanja, financiranjem drugog obrazovnog materijala Grad će pomoći roditeljima i olakšati im opremanje njihovih školaraca za novu školsku godinu.

Osim toga, prema odluci gradonačelnika Josipa Bilandžije i Gradskog vijeća, produženi boravak u OŠ Garešnica organizirat će se u jednoj odgojno obrazovnoj skupini od dvadesetak učenika za učenike prvih i drugih razreda. Za to je osigurana učionica, kao i dodatni sadržaji u školskoj sportskoj dvorani, knjižnici i informatičkoj učionici. Zbog produženog boravka zaposlit će se učitelj razredne nastave i kuhar budući da je učenicima u produženom boravku potrebno osigurati dodatan topli obrok.

Josip Bilandžija, gradonačelnik Grada Garešnice/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Josip Bilandžija, gradonačelnik Grada Garešnice/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

- Financiranje obrazovnog materijala je samo nastavak naše politike s kojom želimo biti podrška mladim obiteljima, a smatramo da je to najvažnije. Već nekoliko godina tako pomažemo roditeljima i to ćemo i nastaviti raditi. Što se tiče produženog boravka, htjeli smo roditeljima - kojima je zbog posla teže organizirati brigu o djeci nakon završetka nastave  - omogućiti ostanak njihove djece u školi. Naravno, u produženom boravku njihova djeca će riješiti svu domaću zadaću, dobiti topli obrok, ali i igrati se s vršnjacima dok roditelji ne dođu do njih. Grad Garešnica će roditeljima pokrivati oko 70 posto ukupnog troška produženog boravka - rekao nam je gradonačelnik Josip Bilandžija. 

Participacija roditelja u sufinanciranju produženog boravka iznosit će 3,00 eura na dan po učeniku.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!