Fotografija: Foto: Grad Garešnica
Galerija
Foto: Grad Garešnica

Garešnica ušla u top 10 hrvatskih gradova po povećanju prihoda proračuna, narasli su za 130 posto

"Cijeli mandat odradili smo vrlo odgovorno i odvažno. Osim što smo utrostručili proračun, pripremili smo i odradili mnoge projekte", kazao je gradonačelnik Josip BilandžijaGarešnica je jedini grad naše županije koji se našao na listi top 10 hrvatskih po rastu proračunskih prihoda izraženih u postocima, pokazalo je istraživanje koje je proveo portal gradonačelnik.hr, koristeći podatke konsolidiranih proračuna koje objavljuje Ministarstvo financija.

Trend povećanja proračunskih prihoda, u apsolutnim iznosima te postocima, uglavnom bilježe gradovi kontinentalne Hrvatske, a garešničko povećanje iznosi 129,94 %, odnosno kako tvrdi i sam gradonačelnik Josip Bilandžija, gradski proračun u posljednje tri godine je utrostručen.

Brojni projekti

- Cijeli mandat odradili smo vrlo odgovorno i odvažno. Osim što smo utrostručili proračun, pripremili smo i odradili mnoge projekte, bilo gospodarske, infrastrukturne, turističke ili socijalne. Prvenstveno tu mislim na izgradnju novog vrtića, zahvaljujući kojemu nema više lista čekanja, izgradnju nove poduzetničke zone i Tehno parka, novo reciklažno dvorište, postavljanje led rasvjete na području cijelog grada, kao i mnoge druge projekte, istaknuo je Bilandžija.

Josip Bilandžija, gradonačelnik Garešnice/Foto: MojPortal.hr
Josip Bilandžija, gradonačelnik Garešnice/Foto: MojPortal.hr

Dodao je i to da se u posljednje četiri godine također intenzivno radilo na energetskim obnovama škola, izgradnji prometne i komunalne infrastrukture, ali posebno je ponosan na činjenicu da niti u jednom trenutku nisu zaboravljeni najmlađi, ali i najstariji žitelji Garešnice.

-Također, vodili smo brigu i o našim poduzetnicima, obrtnicima, ali i poljoprivrednicima, koji su nositelji razvoja našeg grada. Dobra suradnja sa svim spomenutim djelatnostima, odličan tim koji je vodio grad, kao i brojni projekti zapravo su zaslužni za utrostručenje proračuna, kazao je gradonačelnik Garešnice dodavši da će u idućim godinama, ukoliko ponovno dobije povjerenje građana, nastojati dodatno povećavati gradski proračun i realizirati brojne projekte koji su već pripremljeni.

Za odlične rezultate, između ostalog, zaslužan je i odličan tim koji je vodio Grad, istaknuo je Bilandžija/Foto: MojPortal.hr
Za odlične rezultate, između ostalog, zaslužan je i odličan tim koji je vodio Grad, istaknuo je Bilandžija/Foto: MojPortal.hr

Recimo i to da je Garešnica već ranije dobila nagradu za top 10 gradova po povlačenju EU sredstava za 2019. godinu, a pokazatelj dobrog rada je i prestižna međunarodna nagrada Globallocal, koja se dodjeljuje uspješnim lokalnim zajednicama za ulaganje u razvoj poduzetništva i stvaranje povoljnog poslovnog okruženja.