Fotografija: Foto: Vanesa Pandžić/CROPIX, Zvonko Pavić/CROPIX, Željko Puhovski/CROPIX, Janja Čaisa/MojPortal.hr
Galerija
Foto: Vanesa Pandžić/CROPIX, Zvonko Pavić/CROPIX, Željko Puhovski/CROPIX, Janja Čaisa/MojPortal.hr

Garešnica cijeli mjesec slavi Dan grada: Vrhunac je koncert Danijele Martinović i tamburaša

Proslava Dana grada i Župe Marinje počela je 11. svibnja nastupom Folklornog ansambla Lado, a završit će 1. lipnja velikim koncertom Danijele MartinovićVišednevno slavlje Dana grada Garešnice, koje je otpočelo spektaklom, nastupom Folklornog ansambla Lado 11. svibnja, nastavlja se 23. 5. Sportskim igrama mladih koje će se održati od devet sati na Trgu hrvatskih branitelja i u Nazorovoj ulici. 

Bogat program nastavlja se istog dana izložbom Šuma okom šumara koja se u CZP Garešnica otvara u 19 sati. 

Pub kviz u subotu

Već idućeg dana proslava se u istom prostoru Poduzetničkog centra nastavlja u 9 ujutro, otvorenjem konferencije "Poljoprivreda 21. stoljeća", a od 18 sati rezervirajte vrijeme za večer poezije i glazbe s Enesom Kiševićem koja će se održati u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Đuro Sudeta Garešnica.

Program događanja (klikni za uvećanje)
Program događanja (klikni za uvećanje)

U subotu 25. svibnja kvizaši će odmjeriti snage na pub kvizu "Garešnica the best", a mjesto radnje je Pizzeria „Palermo“ na tržnici. 

Nakon dana predaha u ponedjeljak je predviđen Koncert učenika glazbenog odjela Osnovne škole Garešnica u Župnoj crkvi PBDM od 18:30 sati, a u utorak je u 18 sati u CZP-u predviđena promocija zavičajne zbirke pjesama "Pleter stihova".  

Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Gradonačelnik Josip Bilandžija/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Gradonačelnik Josip Bilandžija/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Već 30. svibnja ljubitelje kršćanske glazbe očekuje prava poslastica, jer se u Župnoj crkvi PBDM od 19 sati održava "Za Nju, Majku Jednu - Marijanski koncert GKC, MedjuWodje, TBM te ŽPS Kulturnog centra „Igrišće“ Županja i ŽPS „Kajda“ Mače.

Bogat glazbeni program 

Od 30. svibnja do 2. lipnja održat će se u dvorani OŠ Garešnica šahovski turnir "III. Garešnica open". 

Opet u Župnoj crkvi PBDM 31. svibnja u 11 sati slavit će se sveta misa, a u 13:30 počinje u Hrvatskom domu svečana sjednica Gradskog vijeća. To je ujedno i početak kulminacije velikog slavlja jer na Trgu hrvatskih branitelja u 21 sat počinje svirka Najboljih hrvatskih tamburaša, a slavit će se do dugo u noć jer je u 23 sata predviđen početak koncerta mladog Dominika Heštera. 

U 10 ati i 30 minuta petog lipnja počinje u dvorani Srednje škole August Šenoa međunarodni turnir u savate boksu "II. Garešnica savate open": 

Ljubitelji fileka tog će dana doći na svoje i to na 3. Tripe festu, natjecanju u kuhanju fileka, koji u 10 sati počinje u restoranu Kod bake. 

Najbolji hrvatski tamburaši/Foto: Vanesa Pandžić/CROPIX
Najbolji hrvatski tamburaši/Foto: Vanesa Pandžić/CROPIX
Danijela Martinović/Foto: Zvonko Pavić/CROPIX
Danijela Martinović/Foto: Zvonko Pavić/CROPIX

Od 18 sati u Hrvatskom domu Garešnica počinje smotra folklora "Garešnici od srca", a večer je rezervirana za Danijelu Martinović koja će nastupiti na Trgu hrvatskih branitelja s početkom u 21 sat. Bit će to ujedno i završetak ovog, uistinu raskošnog slavlja. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!