Fotografija: Foto: KruGarešnica.info
Galerija
Foto: KruGarešnica.info

Garešnica ponovo ima Opću gimnaziju: "Tako će ponajbolji učenici ostati u našoj sredini"

"Program Opće gimnazije bio je izostavljen iz odluke o strukturi javnih škola tako da smo morali hitno reagirati da se taj program ponovo uvrsti", rekao je gradonačelnik Josip BilandžijaSjednica Gradskog vijeća grada Garešnice održana je danas u Hrvatskom domu u Garešnici, javlja KruGarešnica.info.

Započela je Aktualnim satom koji je prenesen u programu Krugovala 93,1 MHz Garešnica. S obzirom na to da nije bilo pitanja vijećnika, gradonačelnik Josip Bilandžija iznio je informaciju da je program opće gimnazije garešničke Srednje škole „August Šenoa“ ponovno uvršten u strukturu javnih škola.

Problem upisa

- Pitanje gimnazije je nažalost postalo jedna tema koja se javlja gotovo redovito iz godine u godinu. Uvijek postoji problem upisa osnovnoškolaca u gimnaziju u našoj Srednjoj školi August Šenoa. Ove godine se dogodilo da je program Opće gimnazije bio izostavljen iz odluke o strukturi javnih škola tako da smo morali hitno reagirati na način da se taj program ponovo uvrsti - kazao je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija.

Problem upisa u taj program stalno je prisutan i trebalo bi više poraditi na animaciji osnovnoškolaca, dodao. Reagiralo se na vrijeme, kako bi program koji je kvalitetan, o čemu svjedoče brojni uspješni polaznici, ostao u gradu, a time i učenici, zaključio je gradonačelnik Bilandžija.

Izvršenje proračuna

- Javili smo se na e-savjetovanje, uputili naše mišljenje i isto tako tražili sastanak na županom. Ja se, prije svega, zaista zahvaljujem županu Marku Marušiću što je odmah intervenirao zajedno s našom gradskom pročelnicom. Oni su otišli na sastanak kod ministra i tražili da Garešnica ponovo ima program Opće gimnazije. Mislim da je to vrlo bitno jer poznato je da taj program Opće gimnazije omogućava ponajboljim učenicima ostanak u našoj sredini. Samim tim dajemo šansu našim učenicima da ostanu ovdje i zajedno s nama grade našu Garešnicu - istaknuo je gradonačelnik Bilandžija.

Predsjednik Gradskog vijeća, Željko Starčević, na tome se zahvalio i gradonačelniku i županu i ministru.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Starčević/Foto: KruGarešnica.info
Predsjednik Gradskog vijeća Željko Starčević/Foto: KruGarešnica.info

Središnja od 30-ak točaka Dnevnog reda odnosila se na izvršenje proračuna za 2023. godinu, uz prethodno usvajanje programa javnih potreba prema područjima djelovanja te izvješća o održavanju i građenju komunalne infrastrukture. Pred vijećnicima se našlo i više izvješća o prošlogodišnjem radu korisnika proračuna, udruga i ustanova, kao i statut te pravilnik o upisu djece u dječji vrtić Maslačak. Za novu ravnateljicu Javne ustanove Centar za posjetitelje Garešnica imenovana je Margareta Miloš, piše KruGarešnica.info.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!