Fotografija: Područni objekt DV Maslačak u ulici Petra Svačića u Garešnici/ Foto: Grad Garešnica
Galerija
Područni objekt DV Maslačak u ulici Petra Svačića u Garešnici/ Foto: Grad Garešnica

Garešnica dobila više od 487.000 eura za DV Maslačak: "Upisat ćemo još više djece!"

Dječji vrtić „Maslačak“, s objektima Grada Garešnice te Općina Hercegovac i Velika Trnovitica, koji su i partneri u programu, trenutno ima više od 350 malih korisnikaGradonačelnik Garešnice, Josip Bilandžija, jučer je potpisao ugovor za projekt rekonstrukcije i dogradnje postojećeg objekta Dječjeg vrtića Maslačak u Svačićevoj ulici u Garešnici. Rezultat je to prijave na Poziv „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, drugi poziv“ iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026., kojim je Grad Garešnica osigurao bespovratna sredstva u iznosu 487.359,00 eura, piše KruGarešnica.

Tri dječje skupine

Realizacijom će se osigurati prostor za dodatne tri odgojno obrazovne skupine, a dodatni novac bit će izdvojen iz gradskog proračuna, tijekom ove i iduće godine obzirom da je planirano ulaganje vrijedno više od 1.200.000,00 eura. Iako je Garešnica među rijetkim gradovima u kojima nema liste čekanja za upis u vrtić, ovime će moći primiti još polaznika, što i jest primarni cilj Ministarstva znanosti i obrazovanja. Plan je kroz izgradnju kapaciteta osigurati 22.500 mjesta u predškolskim ustanovama diljem Hrvatske i time povećati uključenost djece u predškolskom odgoju i obrazovanju u dobi od 3 tri godine do polaska u školu sa 76,3% na 90%.

350 vrtićanaca

Da su potrebe sve veće pokazuje podatak da je od 2004. do 2016. broj je djece koja polaze redovne vrtićke ili jasličke programe u Hrvatskoj porastao za 37,2%, dok je broj dječjih vrtića povećan za 34,7%.

Dječji vrtić „Maslačak“, s objektima Grada Garešnice te Općina Hercegovac i Velika Trnovitica, koji su i partneri u programu, trenutno ima više od 350 malih korisnika.

Ugovore su preuzeli predstavnici devedeset i pet (95) odobrenih projektnih prijedloga vrijednih ukupno 50.914.680,00 EUR, kroz koje se želi omogućiti dostupnost kvalitetnog predškolskog odgoja i obrazovanja svoj djeci u Hrvatskoj bez obzira na socioekonomski status, istaknuto je na svečanosti u Zagrebu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!