Fotografija: Foto: Ribafish.com
Galerija
Foto: Ribafish.com

Garešnica danas počinje slaviti svoj rođendan. Pogledajte kakav su program pripremili...

Građane očekuje popularna utrka kajacima na jezeru Skresovi, bogat program za djecu, kazališna predstava, koncert Gelo benda i zvijezdi A strane, Željka Bebeka i još mnogo togaGarešnica će ove godine proslaviti slavi svoj dan bogatim zabavno-umjetničkim programom te brojnim sportskim događanjima.

- Svi se veselimo Danu grada 31. svibnja. To je prilika da kroz razna događanja i niz aktivnosti proslavimo naš Dan grada koji smo 2019. godine spojili s Danom župe. Sve naše udruge imaju mogućnost prezentirati svoj rad i kroz svoje sportske, zabavne i kulturne priredbe dati svoj doprinos proslavi. Želio bih da nastavimo s ovim našim programima, da svi zajednički radimo na razvoju grada Garešnice - kazao je gradonačelnik Josip Bilandžija.

Program za djecu

Iako se Dan grada Garešnice obilježava 31. svibnja na Dan Župe Pohoda Blažene Djevice Marije, proslava će započeti već u petak 27. svibnja i potrajati sve do polovice lipnja. U petak u 20 sati nastupa Zagrebački folklorni ansambl dr. Ivana Ivančana u sportskoj dvorani garešničke Srednje škole A. Šenoa.

U subotu 28. svibnja od prijepodnevnih sati u centru grada najmlađe očekuje zabavni kutak u režiji DV Maslačak. Klinci će imati priliku šarenim kredama uljepšati gradske pločnike na temu „Moj grad“. Posjetitelji će se moći provozati kočijom ili turističkim vlakićem te pogledati animirani film.

Zvijezde A strane/Foto: Predrag Uskoković
Zvijezde A strane/Foto: Predrag Uskoković

U 21 sat na Trgu hrvatskih branitelja održat će se koncert Gelo benda i zvijezdi "A strane", uz dvoje domaćih izvođača - Suzane Balen i Filipa Martinića.

U nedjelju 29. svibnja u 19 sati u Hrvatskom domu na rasporedu je kazališna predstava Pučke scene Hercegovac, a u 21 sat vrhunac večeri i slavljeničkog vikenda, koncert Željka Bebeka na Trgu hrvatskih branitelja.

Željko Bebek/Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX 
Željko Bebek/Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX 

Ponedjeljak 30. svibnja rezerviran je za sportski dio programa, onaj zabavni natjecateljski. Naime, na jezeru Skresovi u 11 sati održat će se popularna muška i ženska utrka kajacima. Ekipe se mogu prijaviti za sudjelovanje u periodu od 24. do 27. svibnja ili sat vremena prije utrke. U 14 sati organizirano je druženje i ručak za sve posjetitelje. Istoga dana u 18 sati održat će se Sveta misa u garešničkoj Župnoj crkvi, a u 19 sati je koncert „Pjevajmo, pjevajmo Mariji“ GKC-a, Medjuwodja i TBM orkestra.

Svi su dobrodošli

U utorak 31. svibnja, na sam Dan grada, položit će se vijenci i odati počast kod spomenika hrvatskim braniteljima, nakon čega slijedi Sveta misa te svečana sjednica Gradskog Vijeća. Rođendansko ozračje nastavit će se i u lipnju kroz sportske susrete među kojima su Sportske igre mladih i Međunarodni šahovski turnir „Garešnica open“.

Foto: Grad Garešnica
Foto: Grad Garešnica

- Ove godine imamo velik broj događanja za sve uzraste i nadamo se da će svatko pronaći nešto za sebe. Pozivam sve građane da dođu i da se dobro zabave. Nadamo se lijepom vremenu no spremni smo i u slučaju kiše. Sva događanja su besplatna i svi su dobrodošli – rekla nam je direktorica TZ Sjeverna Moslavina Daniela Belak.