Fotografija: Natječaj je otvoren do 2. srpnja/ Foto: Marko Todorov/CROPIX
Natječaj je otvoren do 2. srpnja/ Foto: Marko Todorov/CROPIX

Foto natječaj Volim svoju županiju: "Postanite dio putujuće izložbe i osvojite GoPro Hero 11"

Cilj je pokazati detalj, motiv, posebnost svakog kraja Hrvatske. Svaki autor može prijaviti do tri fotografijeHrvatska zajednica županija osmu godinu zaredom organizira natječaj za izbor najboljih fotografija iz svih hrvatskih županija. Natječaj će trajati do 2. srpnja, a najbolje fotografije prema mišljenju žirija postat će dio jedinstvene izložbe s motivima iz svih županija, javlja BBŽ.

Tri fotografije maksimalno

Svi ljubitelji fotografije, bilo da se radi o profesionalnim ili amaterskim fotografima, pozvani su da se uključe u priču koja traje već osam godina, a cilj je pokazati detalj, motiv, posebnost svakog kraja Hrvatske. Svaki autor može prijaviti do tri fotografije, a to možete učini OVDJE.

Fotografije koje ulaze u postav putujuće izložbe bira stručni žiri na čijem je čelu hrvatska profesionalna fotografkinja svjetska glasa Mare Milin, a uz nju su i predstavnici županija – Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske i Tomislav Pajtlar iz Varaždinske županije.

Osim najboljih prema mišljenju stručnog žirija, bit će nagrađena i fotografija s najvećim brojem osvojenih glasova (likeova) unutar aplikacije. Za glasovanje je potrebna prijava putem društvenih mreža. Fotografije snimljene dronom boduju se u zasebnoj kategoriji, a najbolju također nagrađujemo. Glavne nagrade su GoPro Hero 11 sportske digitalne kamere, javlja BBŽ.

Donacija cijelog postava

Natječaj „Volim svoju županiju“ pokrenula je Hrvatska zajednica županija 2016. godine, prvenstveno zbog promocije posebnosti svih hrvatskih županija. Svake godine stručni žiri odabire najbolje fotografije iz svih županija koje ulaze u postav putujuće izložbe. Svake godine, nakon otvaranja posljednje izložbe, cijeli postav donira se jednoj ustanovi na čijim zidovima nastavlja pričati priču o ljepotama hrvatskih krajeva.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!