Fotografija: Pripreme su u tijeku, a najvažniji gost će biti Željko Bebek/Foto: Josko Ponos/ CROPIX, MojPortal
Galerija
Pripreme su u tijeku, a najvažniji gost će biti Željko Bebek/Foto: Josko Ponos/ CROPIX, MojPortal

FEŠTA NAD FEŠTAMA Legendarni Željko Bebek nastupa na Danima šljiva i rakija u Siraču

Iz Općine pozivaju sve zainteresirane da na vrijeme prijave svoje sudjelovanje na Danima šljiva i rakije. Ujedno je važno na vrijeme dostaviti uzorke rakija, pekmeza, džemova i slatkih namaza za ocjenjivanjeSIRAČ – Zanimljivom objavom na društvenim mrežama, Općina Sirač podsjetila je sve svoje sumještane i drage goste kako se bliži najvažnija općinska manifestacija – dakako riječ je o Danima šljiva i rakija u Siraču.

- Pripreme za Dane šljiva i rakija su krenule. Nadamo se da se veselite baš kao i mi. Kotao i kuhača su spremni. Kušača ima napretek. Rezervirajte prvi vikend u rujnu (01. i 02. rujna) za Sirač. Pogodite tko nam nastupa?

Zabava zagarantirana

„Ma kupit' ću nam sat što ide unazad, da vječno budeš mlada, da vječno budem mlad“…, stoji u interesantnoj objavi koja je dala nagovijestiti da u Sirač siže Željko Bebek.

Željko Bebek stiže u Sirač/Foto: Josko Ponos/ CROPIX
Željko Bebek stiže u Sirač/Foto: Josko Ponos/ CROPIX

Provjerili smo s općinskim načelnikom Igorom Supanom što još čeka posjetitelje i zašto nikako ne valja propustiti ovogodišnje Dane šljiva.

- Tako je, stiže nam Željko Bebek. Zabava je samim time zagarantirana. Ostale pripreme su također u tijeku, a sada je najvažnije obavijestiti ljude da na vrijeme ispune prijavnice i dostave svoje uzorke proizvoda za ocjenjivanje, poručio je načelnik Igor Supan.

- S ciljem turističkog promicanja Sirača, očuvanja kulturne tradicije objedinjavanjem pjesme, plesa i običaja s gospodarstvom i poduzetništvom, s naglaskom na poticanje uzgoja i prerade šljive, 1. i 2. rujna 2023. godine, organiziramo manifestaciju Dani šljiva i rakija u Siraču.

Sudjelovanje na manifestaciji

Kao i ovih godina, u cijelu priču željeli bismo uključiti one koji se bave proizvodnjom tradicijskih domaćih proizvoda.

Kuhanje pekmeza/Foto: Teo Petr
Kuhanje pekmeza/Foto: Teo Petr
Štand s rakijom nagrađenom zlatom/Foto: Teo Petr
Štand s rakijom nagrađenom zlatom/Foto: Teo Petr
Foto: TZ Daruvar - Papuk, A. Demeter
Foto: TZ Daruvar - Papuk, A. Demeter

Ukoliko ste zainteresirani i imate nešto zanimljivo za izložiti, za Vas smo 2. rujna 2023. godine osigurali izložbeno/prodajne štandove, kako biste se mogli predstaviti svojim proizvodima.

Molimo Vas da nam do 24. kolovoza 2023. godine dostavite popunjenu prijavnicu za sudjelovanje na "Danima šljiva i rakija u Siraču 2023", poručuju iz Općine

Dodaju kako se potrebno za sva dodatna pitanja i informacije obratiti na telefon 043/675-250 ili na e-mail: opcina@sirac.hr.

Ocjenjivanje rakije

Što se tiče možda i najvažnijeg dijela - rakije, iz Općine javljaju kako se poziv za sudjelovanje na ocjenjivanju rakija i drugih jakih alkoholnih pića, koje će se održati u sklopu manifestacije "Dani šljiva i rakija u Siraču 2023", nalazi na stranicama Općine Sirač OVDJE.

- Zaprimanje uzoraka vršit će se najkasnije do 24. kolovoza 2023. godine (četvrtak) u prostorijama Općine Sirač, na adresi Sirač, Stjepana Radića 120/I, od ponedjeljka do petka u vremenu od 07:00 do 15:00 sati.

Za svaku vrstu alkoholnog pića potrebno je dostaviti 2 staklene boce od najmanje 0,5 l, te ispuniti prijavni list koji se nalazi na službenim stranicama Općine Sirač www.sirac.hr.

Kotizacija za ocjenjivanje iznosi 7,00 EUR po uzorku, a uplaćuje se na na žiro-račun Općine Sirač IBAN HR1323400091839000006, poziv na broj HR68 7706-OIB-32, sa naznakom – ocjenjivanje rakija.

Ocjenjivanje će se održati 26. kolovoza 2023. godine. Manifestacija "Dani šljiva i rakija u Siraču 2023" održat će se 01. i 02. rujna 2023. godine kada će se i objaviti pobjednici ocjenjivanja. Žestoka pića koja su ocjenjivana bit će izložena na manifestaciji, a posjetitelji mogu kušati sve uzorke 02. rujna 2023. godine. Želimo Vam puno uspjeha i odlične rezultate, te se radujemo skorašnjem susretu u Siraču, poručuju iz Općine i podsjećaju kako nisu zaboravili niti one koji se žele pohvaliti svojim drugim domaćim proizvodima poput pekmeza, džemova i voćnih namaza.

Pekmezi, džemovi i namazi

- Zaprimanje uzoraka vršit će se najkasnije do 24. kolovoza 2023. godine (četvrtak) u prostorijama Općine Sirač, na adresi Sirač, Stjepana Radića 120/I, od ponedjeljka do petka u vremenu od 07:00 do 15:00 sati.

Novi i stani načelnik, Igor Supan i Branimir Miler na štandu Općine Sirač/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Novi i stani načelnik, Igor Supan i Branimir Miler na štandu Općine Sirač/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr

Za svaku vrstu pekmeza, džemova i voćnih namaza od šljiva potrebno je dostaviti 2 staklenke od najmanje 214 ml, te ispuniti prijavni list koji se nalazi na službenim stranicama Općine Sirač www.sirac.hr.

Kotizacija za ocjenjivanje iznosi 7,00 EUR po uzorku, a uplaćuje se na na žiro-račun Općine Sirač IBAN HR1323400091839000006, poziv na broj HR68 7706-OIB-32, sa naznakom – ocjenjivanje pekmeza.

Ocjenjivanje će se održati 28. kolovoza 2023. godine.

Pekmezi, džemovi i voćni namazi od šljiva koji su ocjenjivani bit će izloženi na manifestaciji, a posjetitelji mogu kušati sve uzorke 02. rujna 2023. godine, obavijest je iz Općine Sirač.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!