Fotografija: Mimohod pobjednika/ Foto: Grad Bjelovar
Mimohod pobjednika/ Foto: Grad Bjelovar

Evo kompletnog programa za Dan Grada i Dan bjelovarskih branitelja, trebao bi doći i premijer

Brojna događanja počela su već proteklog vikenda, a vrhunac je, kako i priliči, rezerviran za srijedu
Svečanom dijelu programa obilježavanja Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja, kako neslužbeno doznajemo, trebao bi nazočiti i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. 

Brojna događanja vezana za 30. obljetnicu oslobođenja Bjelovara te 25 godina otkako je 29. rujna proglašen Danom Grada, počela su već proteklog vikenda, a vrhunac je, kako i priliči, rezerviran za srijedu.

Mimohod pobjednika

Program 29. rujna počinje već u 8 sati polaganje vijenca poginulim braniteljima ispred Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske. Pola sata kasnije, predviđeno je okupljanje u središnjem parku, gdje će biti položen vijenac pokraj spomenika poginulim braniteljima. 

Deset minuta prije 9 sati održat će se vojno-akrobatska ceremonija Počasne satnije OSRH, a nakon prigodnog govora formirat će se kolona za Mimohod pobjednika Barutana 1991.

Sirene i zvona u 10.43

U 10.43 sati, odnosno točno u vrijeme kada je u zrak dignuto vojno skladište, oglasit će se sirene i zvona na crkvama u Bjelovaru i okolnim mjestima, nakon čega će uslijediti koncelebrirana sveta misa upravo na Barutani. 

Nakon mise održat će se i komemoracija za poginule branitelje, kao i polaganje vijenaca i paljenje svijeća, a u 12.30 sati započet će Svečana sjednica Gradskog vijeća na Spomen-području Barutana. 

Za zabavni dio programa zaduženi su bjelovarski glazbenici, popularni B(J)END, koji će u 20 sati u Boho parku održati koncert „Bjelovarčani Bjelovaru“. Dodajmo i to da iz Gradske uprave poručuju i to da će se u slučaju kiše sjednica Gradskog vijeća održati u 13.00 sati u Domu kulture, uz napomenu da je ulaz moguć u predočenje COVID potvrde ili negativnog testa na koronavirus i to ne starijeg od 48 sati.