Fotografija: Kojim ćete redom kušati vrhunska piva?/Foto: MojPortal, TZ Daruvar-Papuk
Galerija
Kojim ćete redom kušati vrhunska piva?/Foto: MojPortal, TZ Daruvar-Papuk

Evo koje su vrhunske pivovare zadužene da na Daruvar Rock City festivalu ne ostanete žedni

Organizatori manifestacije, TZ Daruvar-Papuk i Grad Daruvar najavljuju poslovne partnere, ali i prijatelje zahvaljujući kojima će posjetitelji Rock City festivala kušati sjajno pivoDARUVAR – Dva dana. Toliko je vremena ostalo do još jednog DARUVAR ROCK CITY festivala (ex BLUES ROCK FESTIVAL).

Budući da dosad naši čitatelji znaju sve važne informacije o događanju koje s nestrpljenjem očekuju, poput tko će publiku zabavljati, koji točno glazbenici stižu, kao i koje ulice će zbog rock ludila biti zatvorene, vrijeme je da najavimo tko će se pobrinuti da svi oni koji navrate u Daruvar od 16. do 19. kolovoza ne ostanu žedni.

Organizatori manifestacije, TZ Daruvar-Papuk i Grad Daruvar najavljuju stoga, da će nas u narednim danima razveseliti dolazak prijatelja i poslovnih partnera u Daruvar koji jamče vrhunsku pivu.

Vrhunske pivovare

Moći ćete tako kušati proizvode Nove runde iz Zaboka, Pivovare Slavonica iz Pakraca, Pivovare Valens iz Vinkovaca, te dakako Pivovare Daruvar.

NOVA RUNDA, Zabok

-Nova runda craft pivovara osnovana je 2013. godine s osnovnom misijom razbuđivanja hrvatskog pivskog tržišta od najezde dosadnih industrijskih lagera. Osnivači Marko Filipin i Miroslav Šuvak su iskustvo klesali u kućnoj proizvodnji piva od 2009. godine, da bi za svoja kućna piva bili i nagrađeni na hrvatskom homebrew prvenstvu 2013. godine. To im je bila i motivacija da krenu u profesionalne vode.   

Foto: TZ Daruvar-Papuk
Foto: TZ Daruvar-Papuk

Nakon niza godina proizvodnje po tuđim pogonima, 2019. godine konačno su otvorili vlastiti pogon u Zaboku u kojem proizvode zahmeljene tekućine.

Craft pivovara Nova runda već je dobro poznata na tržištu/Foto: Martina Čapo
Craft pivovara Nova runda već je dobro poznata na tržištu/Foto: Martina Čapo

-Uživajte u pivskim specijalitetima koje karakteriziraju intenzivne note američkih hmeljeva, proizvodima NOVE RUNDE iz Zaboka, poručuju nam Ivana Plažanin Vuković, direktorica TZ Daruvar-Papuk.

PIVOVARA SLAVONICA D.O.O., PAKRAC

-Pivovara Slavonica od 2017. godine proizvodi pivo u Pakracu, a znakovito je kako su svoju priču o proizvodnji piva povezali uz poznatu daruvarsku plemićku obitelj Janković koja je svojevremeno imala posjede i u Pakracu.

Redoviti gosti

Najpoznatiji po pivu Grof, već su nam redoviti gosti na brojnim manifestacijama u Daruvaru. Ove godine zaokružili su paletu iz vlastite proizvodnje na ukupno osam pivskih stilova tako da si svatko može pronaći nešto za svoje nepce.

Pivovara Slavonica rado svoje craft pivo predstavlja Daruvarčanima, a na Grofa i Groficu ravnodušni lani nisu ostali niti motoristi/Foto: Martina Čapo
Pivovara Slavonica rado svoje craft pivo predstavlja Daruvarčanima, a na Grofa i Groficu ravnodušni lani nisu ostali niti motoristi/Foto: Martina Čapo

Foto: TZ Daruvar-Papuk
Foto: TZ Daruvar-Papuk

Posjet pivovari uz obiteljsko druženje i priču o grofu Juliju Jankoviću nešto je što bi ste si trebali staviti na „to do“ listu ako prolazite kroz Pakrac, a do tad pozivamo vas da nazdravite „Slavonicom“ na još jednom nezaboravnom DARUVAR ROCK CITY festivalu, kaže Tea Mik iz Grada Daruvara.

VALENTINIJAN D.O.O. - PIVOVARA VALENS, VINKOVCI

-Nakon 4 godine kućnog pivarstva i stalnih nagovora prijatelja i rodbine, odlučeno je 2016. godine pokrenuti mini pivovaru u Vinkovcima i tim istim prijateljima i rodbini sada, umjesto besplatno, isto ono hobi pivo naplaćivati po ugostiteljskim objektima i restoranima.

Pivovara je ime dobila po rimskim carevima rođenim u Vinkovicima, Valentinijanu i Valensu. Za cara Valensa je poznato da je bio strastveni pivopija tako da se ta tradicija kuhanja i ispijanja piva na vinkovačkom području nastavlja. 

Prva i jedina vinkovačka craft pivovara Valentinijan također se sinoć predstavila na Blues rock festivalu/Foto: Martina Čapo
Prva i jedina vinkovačka craft pivovara Valentinijan također se sinoć predstavila na Blues rock festivalu/Foto: Martina Čapo

Foto: TZ Daruvar-Papuk
Foto: TZ Daruvar-Papuk

Valentinijan d.o.o., trenutno proizvodi četiri  vrste piva. Valens ESB (extra special bitter), Valens Porter, Valens Pale ale i Valens IPA. Sva piva su nepasterizirana i nefiltrirana piva vrhunske kvalitete i bogatog okusa. Pripadaju pivima gornjeg vrenja (ale piva) te su stoga, za razliku od lagera koje karakterizira pitkost i rafiniranost, punijeg tijela i robustnija, otkriva Plažanin Vuković.

PIVOVARA DARUVAR – 5TH ELEMENT

-Pivovara Daruvar zasigurno je jedan od najznačajnijih simbola ovoga grada i njegove bogate tradicije. Osnovana je još davne 1840. godine na imanju grofa Jankovića i pošto od svojega osnutka pa do danas djeluje na istom mjestu, slovi za najstariju pivovaru u Hrvatskoj koja se od svog osnutka nalazi na istom mjestu, jedinstvenu po načinu proizvodnje piva prema tradicionalnoj češkoj tehnologiji.

Tradicionalna češka tehnologija

Naziv  Staročeško u Pivovari Daruvar koristi se od osnutka pivovare, stoga možemo reći da je Staročeško svijetlo pivo najstarija robna marka piva u Hrvatskoj. Posebna pažnja posvećivana je zadržavanju tradicionalne češke tehnologije kojoj su prilagođavana moderna tehnološka rješenja za proizvodnju piva.

Upravo tu tradiciju unijeli su i u rebranding Staročeškog piva kao najstarijeg pivskog branda u Hrvatskoj, s njegovim novim izgledom i komunikacijskom platformom pod naslovom 'Nastavi tradiciju' u kojoj pozivaju potrošače da u svakom trenutku nastavljaju vlastite tradicije i to čine uz svoje omiljeno pivo.

Ove godine 5th Element se istaknuo i na svjetskoj pozornici - 5th Element IIPA i 5th Element Stout, piva iz portfolia Pivovare Daruvar, osvojili su Monde Selection Gold nagradu za njihovu iznimnu kvalitetu.

Pivski majstor Krešo Marić (sa šeširom) i Miran Husak uparili su vrste craft piva iz serije 5th Element sa vrstama sira, ali i drugom hranom/Foto: Miljenko Hegedić
Pivski majstor Krešo Marić (sa šeširom) i Miran Husak uparili su vrste craft piva iz serije 5th Element sa vrstama sira, ali i drugom hranom/Foto: Miljenko Hegedić

-Iznimno smo ponosni na ove nagrade koje su osvojili naša IIPA i Stout, te na činjenicu da je njihova vrhunska kvaliteta prepoznata na tako renomiranom svjetskom natjecanju, među proizvodima iz cijelog svijeta. S aspekta potrošača ova nagrada je od velike važnosti, jer potrošač pri odabiru proizvoda koji nosi oznaku kvalitete Monde Selection, može biti siguran da bira proizvod visoke kvalitete.

Foto: Pivovara Daruvar
Foto: Pivovara Daruvar

Kako se pivo proizvodi od četiri osnovna sastojka (slada, vode, hmelja i kvasca) koja se predstavljaju kroz četiri elementa – ZEMLJU, VODU, ZRAK i VATRU, a sve to objedinjuje peti element, LJUBAV.!! 

Na vama je da pronađete svoj element i pretvorite ga u onaj peti - LJUBAV, pa da ČAROLIJA pri ispijanju svakog piva PIVOVARE DARUVAR bude potpuna, poručuju iz daruvarske Pivovare.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!