Fotografija: Sjedište Erste banke u ulici Ivana Lučića u Zagrebu/ Foto: Srđan Vrančić/CROPIX
Sjedište Erste banke u ulici Ivana Lučića u Zagrebu/ Foto: Srđan Vrančić/CROPIX

Erste banka dala 2 milijuna kuna za stradale u potresu, uvode i moratorije

Iz Erste banke poručuju da će u idućem razdoblju posebnu pozornost posvetiti svojim klijentima s područja Sisačko-moslavačke županije kojima će maksimalno izaći ususret kako bi lakše prebrodili ovu tragedijuErste banka i njezini dioničari odlučili su donirati dva milijuna kuna za pomoć područjima stradalima u potresu.

Erste banka osigurala je milijun kuna u suradnji s članicama svoje grupe u Hrvatskoj, Erste Card Clubom i Erste Leasingom, a dodatnih milijun kuna donirat će njezini dioničari, Erste Group iz Beča i Steiermärkische Bank iz Graza, objavila je Erste banka i najavila kako će taj iznos biti ravnomjerno podijeljen i uplaćen jedinicama lokalne samouprave - Sisačko-moslavačkoj županiji te gradovima Sisku, Petrinji i Glini.

Humanitarna akcija

Predsjednik uprave Erste banke Christoph Schoefboeck zahvalio se i korisnicima njihove Keks Pay aplikacije, koji su se u velikom broju odazvali na poziv za sudjelovanje u humanitarnoj akciji Zaklade Solidarna i Fonda 5.5 i donirali oko 1,9 milijuna kuna za potresom pogođena područja.

Iz Erste banke poručuju da će u idućem razdoblju posebnu pozornost posvetiti svojim klijentima s područja Sisačko-moslavačke županije.

Nezavidna situacija

"U izravnoj komunikaciji, ovisno o potrebama i okolnostima u kojima se pojedini od njih nalaze, nastojat ćemo pronaći optimalno rješenje kako bi im pružili odgovarajuću podršku i omogućili da ovu nezavidnu situaciju što je moguće lakše prebrode. Erste banka je zauzela proaktivan pristup kako bi olakšala utjecaj trenutačnih okolnosti na njezine klijente, građane i tvrtke, s područja Sisačko-moslavačke županije", poručuju iz Erste banke koja je u prvom koraku zaustavila aktivaciju novih instrumenata osiguranja za naplatu nepodmirenih dospjelih dugovanja, omogućila privremenu obustavu izvršenja trajnih naloga za klijente koji na taj način otplaćuju svoje kredite, a trenutačno intenzivno radi i na sustavnom rješenju koje će obuhvatiti mogućnost ugovaranja moratorija na otplatu kredita.

Konkretniji detalji u vezi same provedbe bit će poznati u idućim danima, a Erste banka će pravovremeno obavijestiti javnost i klijente o mogućnostima koje im stoje na raspolaganju. Uz navedeno, Erste banka će nastaviti pratiti situaciju te, prema potrebama, adekvatno reagirati i dati svoj doprinos normalizaciji života i oporavku zajednice na pogođenom području.