Fotografija: Edita Sabolović/ Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Edita Sabolović/ Foto: Grad Bjelovar

Edita nakon 26 godina dala otkaz u policiji: "Odlučila sam se posvetiti našem OPG-u"

Dugi niz godina pomagala sam suprugu u radu. Prije osam mjeseci odlučila sam dati otkaz i proširiti djelatnost na proizvodnju slastica i trenutno sam prezadovoljna, kaže Edita SabolovićBjelovarčanka Edita Sabolović nakon 26 godina rada u državnoj službi, točnije u policije, odlučila je dati otkaz i posvetiti se radu na vlastitom OPG-u.

OPG Sabolović proizvodi 24 proizvoda/ Foto: Grad Bjelovar
OPG Sabolović proizvodi 24 proizvoda/ Foto: Grad Bjelovar

Edita je trenutno prezadovoljna ovom odlukom/ Foto: Grad Bjelovar
Edita je trenutno prezadovoljna ovom odlukom/ Foto: Grad Bjelovar

- Dugi niz godina pomagala sam suprugu u radu. Prije osam mjeseci došli smo do prekretnice i odlučila sam dati otkaz u državnoj službi i posvetiti se našem OPG-u. Tada smo se odlučili i proširiti djelatnost na proizvodnju kolača, slastica i torti. Za sada sam više nego zadovoljna. Ne žalim za tim potezom jer zbilja imamo dobre rezultate, poručila je Edita Sabolović.

Nemaju dovoljno vlastitih proizvoda

Inače, pored spomenutih slastica, OPG Sabolović proizvodi 24 proizvoda.

- Imam hektar i pol površine pod nasadima. Najviše je zastupljena kupina, potom slijede šljive i ostale vrste voća. Sve ide isključivo u preradu i nemamo dovoljno proizvoda, stoga otkupljujemo od drugih OPG-ova. Još uvijek nam je najtraženiji proizvod kupinovo vino, s kojim smo i krenuli, ali tražene su i razne vrste rakija. Držimo do kvalitete, a proizvodnju koju imamo nije nam dostatna za svih 365 dana, poručio je Dejan Sabolović.

Dejan Sabolović/ Foto: Grad Bjelovar
Dejan Sabolović/ Foto: Grad Bjelovar

Inače, obitelj Sabolović prijavila se na poticajne mjere Grada Bjelovara, na čemu su zahvalni Gradu.

- Drago nam je što Grad brine o malim proizvođačima. Dobili smo 25 tisuća kuna koje smo najviše uložili u strojeve i opremu za preradu voća, zaključio je Sabolović.

Raspisane mjere za poljoprivrednike

Dodajmo i to da je OPG Sabolović danas obišao i bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić koji je tom prilikom najavio raspisivanje ovogodišnjeg natječaja.

- Gradske mjere donosimo upravu u suradnji s proizvođačima, a danas ćemo raspisati natječaj za poljoprivrednike. Imamo 19 mjera vrijednih 110 tisuća eura. Iako se ne radi o velikom iznosu, veseli nas što se na javni poziv javilo više od 50 posto bjelovarskih poljoprivrednika, kazao je Brajdić.

Dejan i Edita Sabolović s bjelovarskim dogradonačelnikom Igorom Brajdićem/ Foto: Grad Bjelovar
Dejan i Edita Sabolović s bjelovarskim dogradonačelnikom Igorom Brajdićem/ Foto: Grad Bjelovar

Što se OPG-a Sabolović tiče, Brajdić je istaknuo da se njihove delicije mogu kupiti na kućnom pragu, Bilogorskoj košari, ali i ostalim specijaliziranim trgovinama za domaće proizvode.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!