Fotografija: Bude li potrebe Ravnateljstvo civilne zaštite osigurat će ležajeve, grijalice, posteljinu i ostalu opremu/ Foto: BBŽ
Galerija
Bude li potrebe Ravnateljstvo civilne zaštite osigurat će ležajeve, grijalice, posteljinu i ostalu opremu/ Foto: BBŽ

Dvorane u Garešnici, Končanici i V. Trojstvu bit će prihvatilišta za izbjeglice iz Ukrajine

Logističku podršku osigurat će Ravnateljstvo civilne zaštite i, bude li potrebe, za dvorane osigurati potrebne ležajeve, posteljinu, grijalice i svu ostalu potrebnu opremu, kažu iz ŽupanijeBjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić održao je radni sastanak s predstavnicima Civilne zaštite, Crvenog križa te s članovima Županijskog i bjelovarskog Gradskog stožera civilne zaštite.

Sastanak u županovom uredu/ Foto: BBŽ
Sastanak u županovom uredu/ Foto: BBŽ

Kako prenosi BBŽ, na sastanku se razgovaralo o organizaciji prihvatnih centara za izbjeglice iz Ukrajine, odnosno provedbi zadaća koje je Nacionalni stožer spustio na županijsku razinu.

Prema novim napucima, Bjelovarsko-bilogorska županija trebala bi osigurati tri sportske dvorane u kojima bi se izbjeglice zadržavale najdulje 48 sati.

Zamjenica Marija Jungić obišla je potencijalna prihvatilišta/ Foto: BBŽ
Zamjenica Marija Jungić obišla je potencijalna prihvatilišta/ Foto: BBŽ

Načelnica Županijskog stožera civilne zaštite Marija Jungić s predstavnicima stožera obišla je potencijalne lokacije te je nakon pregleda zaključeno da bi najbolji izbor bile sportske dvorane OŠ Veliko Trojstvo,  Češke OŠ Končanica i SŠ August Šenoa Garešnica. Logističku podršku osigurat će Ravnateljstvo civilne zaštite i, bude li potrebe, za dvorane osigurati potrebne ležajeve, posteljinu, grijalice i svu ostalu potrebnu opremu, piše BBŽ