Fotografija: Anđa i Matea gošće su u daruvarskoj knjižnici/Foto: Livio Andrijic/CROPIX, Privatni album
Galerija
Anđa i Matea gošće su u daruvarskoj knjižnici/Foto: Livio Andrijic/CROPIX, Privatni album

Dvije hrabre i moćne žene, Matea Ivanović i spisateljica Anđa Marić gostuju u daruvarskoj knjižnici

Matea je napustila siguran posao i krenula u poduzetničke vode, a Anđa koja se bori s multiplom sklerozom nam poručuje da i najteže bitke nikada nisu unaprijed izgubljene, ističe ravnateljicaDARUVAR - Idućega tjedna ekipa iz Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar organizira već tradicionalni Ženski tjedan koji se održava u tjednu kada je i Dan žena.

Tko sve dolazi u goste, koje će biti teme predavanja, ali i kakvo iznenađenje očekuje prvenstveno Daruvarčanke, otkrila nam je ravnateljica knjižnice Romana Horvat.

Moćne i hrabre žene

-U goste nam dolaze dvije hrabre i moćne žene, svaka sa svojom posebnom energijom i pričom. Matea Ivanović je napustila siguran posao te se odvažila krenuti u poduzetničke vode, a Anđa Marić koja se bori s multiplom sklerozom nam poručuje da i najteže bitke nikada nisu unaprijed izgubljene.

Matea Ivanović/Foto: Privatni album
Matea Ivanović/Foto: Privatni album
Matea će govoriti o zdravlju i fizičkoj aktivnosti u žena/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Matea će govoriti o zdravlju i fizičkoj aktivnosti u žena/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Rezervirajte si termine u kalendaru, dakle 07. ožujka za Mateu i 09. ožujka za Anđu i nemojte poslije reći da niste bili obaviješteni, poručuje Romana i dodaje kako se Daruvarčanke već unaprijed vesele Ženskom tjednu jer znaju da će imati priliku čuti mnoštvo korisnih, životnih infomracija.

Ravnateljica nam otkriva i kako joj se Anđa Marić sama javila još prošle godine nakon ljeta, odnosno nakon što je u kolovozu izdala svoju knjigu pod nazivom "Moja revolucija u 365 dana". A sada je ova hrabra spisateljica zapravo krenula na mini turneju po knjižnicama diljem Hrvatske.

Motivirajuća knjiga

-Naravno da joj rekla da smo jako zainteresirani. Odmah sam imala ideju u kojem ću smjeru ove godine organizirati Ženski tjedan. U međuvremenu smo kupili Anđinu knjigu koja je puna lijepih misli. Motivirajuća je i pozitivno je napisana unatoč tome što multipla skleroza nije jednostavna bolest i što se o njoj ne zna puno. Drago mi je što je Anđa, bez obzira na svoju bolest, odlučila doći u Daruvar. Mnogi zdraviji književnici i predavači ne otisnu se tako lako do Dauvara, ističe Horvat i dodaje kako će moderator programa biti Neven Kepeski, urednik jedne emisije na Trećem programu Hrvatskog radija.

Anđa se bori s multiplom sklerozom/Foto: Livio Andrijic/CROPIX
Anđa se bori s multiplom sklerozom/Foto: Livio Andrijic/CROPIX
Anđa promovira svoju knjigu/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Anđa promovira svoju knjigu/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

-On je već bio kod nas, moderirao je susret s Danijelom Martinović, tako da je on sada već naš stari gost i prijatelj, kaže Romana koja se jako veseli predstavljanju Anđine knjige "Moja revolucija u 365 dana".

O prehrani, stresu, hormonima, pms-u...

Što je za Daruvarčanke pripremila Matea Ivanović, mlada žena koja vodi Studio MBS i koja neprestano naglašava važnost zdrave prehrane, ali i fizičke aktivnosti, otkrila nam je u telefonskom razgovoru.

-U sklopu Ženskog tjedna pričam o vježbanju, prehrani, stresu, hormonima, pms-u i ostalim izazovima s kojima se susreću i bore žene u 21. stoljeću. Vjerujem da nama ženama ne bi bilo dovoljno ni 60 sati razgovora o ovim temama, no ja ću se potruditi da u 60 minuta kažem ono najvažnije i da se žene vrate kući s malo više znanja i puno više samopouzdanja, kaže Matea.

-Pokušat ću naglasiti kako žene uvijek moraju voditi računa o svojim godinama, te potom prilagođavati prehrani u vježbanje. Ništa nije isto u 30im, 40im ili 50im godinama. Moramo slušati svoje tijelo i s vremenom mudrije postupiti zdravlju, upozorava Matea.ž

Nagradna tombola

Osim Mateinog predavanja i Anđine promocije knjige, na sam Dan žena, dakle 08. ožujka u daruvarskoj knjižnici će se održati Nagradna tombola "Žene na kavi".

Događanja u ožujku/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Događanja u ožujku/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

-Srijedom radimo od 12 do 19 sati. Toga dana sve žene starije od 18 godina moći će se besplatno učlaniti u knjižnici. Usto će na poklon dobiti paket knjiga i naravno, moći će s nama knjižničarkama popiti kavu ili čaj, ako budu htjele, otkriva Romana.

Naposljetku, ravnateljica poručuje Daruvarčankama kako će za sve biti dovoljno mjesta te kako ne dvoje oko odluke već neka uzmu vrijeme za sebe i uživaju u programu pripremljenom samo za njih.

-Veselimo se. Želimo da nam ovogodišnji Ženski tjedan bude iznimno posjećen jer snam dolaze izuzetne gošće, zaključuje Horvat.

Djelatnice daruvarske knjižnice/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Djelatnice daruvarske knjižnice/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!