Fotografija: Najveća oštećenja od potresa pretrpjela je kuća na križanju Svačićeve i Preradovićeve ulice u Daruvaru / Foto: Grad Daruvar
Galerija
Najveća oštećenja od potresa pretrpjela je kuća na križanju Svačićeve i Preradovićeve ulice u Daruvaru / Foto: Grad Daruvar

Dvadesetak Daruvarčana prijavilo štetu od potresa na svojim kućama

Prema rječima Ratka Vukovića, pročelnika za gospodarstvo, većina oštećenja je na dimnjacima koje će Grad Daruvar u suradnji s vatrogascima skinuti s tih objekata kako netko ne bi stradaoNakon što su iz gradske uprave pozvali građane s područja Grada Daruvara da provjere svoje dimnjake i crijepove na objektima zbog utvrđivanja nastale štete od potresa, do petka im se javilo dvadesetak ljudi.

Prema rječima Ratka Vukovića, pročelnika za gospodarstvo, graditeljstvo, prostorno uređenje i komunalne djelatnosti, većina oštećenja je na dimnjacima koje će Grad Daruvar u suradnji s vatrogascima skinuti s tih objekata kako ne bi predstavljali opasnost za građane.

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

- Najveća šteta od potresa zabilježena je na starim, dotrajalim kućama. Međutim, neke od tih kuća su neodržavane i napuštene već duže vrijeme, pa je pitanje jesu li im dimnjaci oštećeni od potresa - kaže nam Ratko Vuković.

Jedna od kuća koja je najviše oštećena u potresu je kuća na križanju Svačićeve i Preradovićeve ulice, gdje je nekad davno bila redakcija Vjesnika i starija žuta kuća u Radićevoj ulici preko puta kafića DMD. 

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

Iz Grada Daruvara mole sve građane čiji su dimnjaci i crijepovi oštećeni prilikom potresa da se jave referentima za komunalno i poljoprivredno redarstvo Grada Daruvara na sljedeće brojeve mobitela: Vedran Los (098/427-137) i Dejan Križ (091/6227-118) kako bi se olakšala sanacija odnosno uklanjanje oštećenih dimnjaka i crijepova.

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar