Fotografija: u samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 381 osoba/Foto: Unsplash
u samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 381 osoba/Foto: Unsplash

Dvadeset novih slučajeva zaraze u BBŽ-u i to u četiri grada i pet općina

U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju je 14 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je njih pet na respiratoru...
U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Sedam novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, tri novooboljele osobe s područja su grada Daruvara, po dva nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su na područjima grada Grubišnog Polja i općina Končanica i Veliki Grđevac, a po jedna novozaražena osoba s područja je grada Čazme i općina Dežanovac, Đulovac i Sirač.

U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju je 14 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je njih pet na respiratoru. Na promatranju je osam pacijenata, a u samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 381 osoba.

U tijeku su Dani otvorenih vrata u Zavodu za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije što znači da se građani bez najave i naručivanja mogu cijepiti u Bjelovaru ponedjeljkom od 9 do 12 sati te petkom od 9 do 12 i od 15 do 19 sati.

U Zavodu za javno zdravstvo u Grubišnom Polju cijepljenje je organizirano utorkom od 9 do 10 sati, u Garešnici utorkom od 12 do 14 sati, u Čazmi srijedom od 9 do 10 sati te u Daruvaru srijedom od 9 do 12 sati.

Također, građani se mogu cijepiti i u Ljekarni Bjelovar, na gradskom korzu u Ulici Petra Preradovića 4, za što je potrebno prethodno naručivanje osobnim dolaskom u ljekarnu ili na broj 043/ 241-907. Sutra, 11. rujna, cijepiti se možete u vremenu od 9 do 12 sati, dok je idući tjedan cijepljenje organizirano 14. i 15. rujna od 16 do 20 sati.

Pozivamo naše sugrađane da budu odgovorni i pridržavaju se propisanih epidemioloških mjera te da se cijepe protiv COVID-a 19.