Fotografija: Kandidat za župana Marko Marušić i aktualni župan Damir Bajs/Foto: MojPortal.hr
Galerija
Kandidat za župana Marko Marušić i aktualni župan Damir Bajs/Foto: MojPortal.hr

Dva tjedna uoči lokalnih izbora Marušić i Bajs gotovo izjednačeni

Temeljem ovih podataka izborni stožer zaključuje da Marušić ima pozitivan trend i vjeruju da će njegov rejting do prvog kruga izbora 16. svibnja nastaviti rasti...Kao što je prije desetak dana i najavio, Marko Marušić kandidat HDZ-a i HSLS-a za župana, naložio je svom izbornom stožeru da javnosti obznaniti rezultate ankete agencije Vectura provedene u razdoblju od 19. - 21. travnja 2021.

Prema toj anketi Marko Marušić, u prvom krugu izbora za župana gotovo je u potpunosti poravnat s Damirom Bajsom. Razlika između dva vodeća kandidata je u okviru statističke pogreške. 

U anketi iste agencije provedenoj zadnjih dana siječnja, Marko Marušić zaostajao je za Damirom Bajsom preko 10 posto. Temeljem ovih podataka izborni stožer zaključuje da Marušić ima  pozitivan trend i vjeruju da će njegov rejting do prvog kruga izbora 16. svibnja nastaviti rasti.

Marušićev optimizam

Marušićev stožer podsjeća kako je Damir Bajs još prije samo nekoliko mjeseci najavio pobjedu u prvom krugu, a prema najnovijim anketama danas više ne može biti siguran u najbolji rezultat prvog kruga, a kamoli u pobjedu u prvom krugu. Svoj optimizam stožer temelji i na širokoj potpori Marka Marušića kojeg bezrezervno podržavaju gradonačelnici svih gradova u Bjelovarskoj – bilogorskoj županiji, od onih izvan HDZ-a – Hrebaka (Bjelovar) i Piraka, (Čazma) do HDZ-ovih Lneničeka (Daruvar), Bilandžije (Garešnica) i Mađeruha (Grubišno Polje), ali i brojnih načelnika.

Rezultati ankete agencije Vectura provedene u razdoblju od 19. - 21. travnja 2021. godine
Rezultati ankete agencije Vectura provedene u razdoblju od 19. - 21. travnja 2021. godine

Pored toga iz Marušićevog stožera smatraju da stanovnici Bjelovarsko-bilogorske županije jako dobro primaju njihove poruke o sigurnim i novim radnim mjestima, boljem životnom standardu, zaustavljanju iseljavanja, dovršetku županijske bolnice, sigurnom plasmanu proizvoda naših poljoprivrednika, novom županijskom umirovljeničkom dodatku, privlačenju investitora, potporama poduzetnicima, bliskoj suradnji sa svim gradonačelnicima, načelnicima i hrvatskom Vladom, povlačenju znatno više sredstava iz EU fondova...

Bez podjela i svađa

„Međutim, nije vrijeme za slavlje i euforiju, tko god da pobjedi. Ne možemo slaviti dok su naši prijatelji, susjedi i sugrađani zabrinuti. Ne možemo biti zadovoljni dok je naša županija, danas nakon 20 godina vlasti jednog čovjeka, prema svim ključnim gospodarskim pokazateljima u društvu najnerazvijenijih županija u Hrvatskoj. Međutim, s druge strane, ne trebamo gubiti nadu, vjeru u sebe i optimizam. Svjesni smo da je pred nama veliki posao. Sad je bitno napraviti iskorak kako bi našu županiju s dna napokon vodili prema vrhu. Za to nam je važno zajedništvo i otvorenost prema svima, bez obzira iz koje stranke tko dolazi, mjesto u kojem živi, je li star ili mlad, obrazovan ili manje obrazovan, iz grada ili sela. Samo zajedništvom, a ne podjelama, samo suradnjom, a ne svađama, samo uključivošću, a ne diskriminacijom, samo jednakošću, a ne privilegijama možemo naprijed. U našoj županiji, uvjereni smo, postoji znanja, stručnosti, sposobnosti, volje i snage za to, i sigurni smo da ćemo to zajedno i učiniti“, poručuju iz stožera Marka Marušića, kandidata za župana HDZ-a i HSLS-a