Fotografija: Dragan Okrugić i Zdravko Janković zadovoljni su suradnjom s Gradom/Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Dragan Okrugić i Zdravko Janković zadovoljni su suradnjom s Gradom/Foto: Grad Bjelovar

Dva dimnjačarska obrta brinu o cijelom bjelovarskom području: "Najteže nam je pronaći radnike"

"Sezona grijanja je počela, a naši dimnjačari čiste dimnjake. Manje je poznato da je većina gradova ukinula dimnjačarske obrte i pripojila ih Komunalnom poduzeću. Mi smo naše zadržali", poručio je BrajdićBJELOVAR - Vlasnici dimnjačarskih obrta s bjelovarskog područja Dragan Okrugić i Zdravko Janković jučer su se sastali sa zamjenikom gradonačelnika Igorom Brajdićem.

Podsjetimo, dimnjačarski posao je uslužna komunalna djelatnost, koja se obavlja na temelju odredbi Zakona o komunalnom gospodarstvu, a zakonska je obveza gradova i općina osigurati trajno i kvalitetno obavljanje te vrste poslova.

U skladu s tim, Grad Bjelovar za obavljanje dimnjačarskih poslova podijeljen je na četiri dimnjačarska područja u kojem poslove obavljaju dva dimnjačarska obrtnika na temelju ugovora o koncesiji.

Dragan Okrugić i Zdravko Janković odmah na početku su istaknuli zadovoljstvo suradnjom s Gradom, koji im je, kažu, pomogao da se i dalje bave svojim poslom u vlastitom obrtu u vrijeme kada je većina gradova dimnjačarske poslove povjerila svojim komunalnim tvrtkama.

Porast broja obrtnika

Inače, cijena dimnjačarske usluge, kažu Okrugić i Janković, je 5 eura, a najveći problem im je naći radnu snagu.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

- Sezona grijanja je počela, a naši vrijedni dimnjačari čiste dimnjake. Manje je poznato da je većina gradova ukinula dimnjačarske obrte i pripojila ih Komunalnom poduzeću. Mi smo naše dečke i obrte u Bjelovaru zadržali, poručio je Brajdić.

Na konferenciji za novinare, obratio se i predsjednik Udruženja obrtnika Bjelovar Mario Hrga koji je rekao da Udruženje ima 873 obrtnika. Broj im se u posljednje vrijeme povećava te ih je bilo 40-ak novih u prošloj godini, čemu je zasigurno pridonijela i suradnja s Gradom Bjelovarom, smatra Hrga.

Do sada je Grad za rad Udruženja izdvajao 12 tisuća eura na godišnjoj razini, a od sljedeće godine izdvajanje će biti veće za 2 tisuće eura.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!