Fotografija: Nakon 32 godine dogodile su se promjene na čelu pakračkog DV Maslačak/Foto: Pakrački list
Galerija
Nakon 32 godine dogodile su se promjene na čelu pakračkog DV Maslačak/Foto: Pakrački list

DV Maslačak Pakrac: "Nakon 32 godine Višnju Klobučar zamijenila Katarina Lahovsky Kobetić"

Na natječaju koji je trajao od 11. do 19. siječnja Lahovsky Kobetić bila je jedini kandidat. Članica je Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski”, te dosadašnja članica u Gradskom vijećuPAKRAC - Katarina Lahovsky Kobetić nova je ravnateljica Dječjeg vrtića Maslačak u Pakracu, koja je tu funkciju preuzela 19. ožujka zamjenivši najdugovječniju čelnu osobu neke ustanove u Pakracu, Višnju Klobučar, koja odlazi u mirovinu, a na mjestu ravnateljice bila je još od 1991. godine, piše Pakrački list.

Mandat traje pet godina

Na natječaju koji je trajao od 11. do 19. siječnja Lahovsky Kobetić bila je jedini kandidat, a s obzirom da je ispunjavala sve uvjete natječaja, Upravno vijeće vrtića dalo je prijedlog za imenovanje koje je, po novom Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju, proslijeđeno direktno gradonačelnici na odluku, a ne više Gradskom vijeću. Mandat po novom traje 5 godina s tim da isti kandidat ne može obnašati funkciju ravnatelja dulje od dva mandata.

Dječji vrtić Maslačak u Pakracu/Foto: Pakrački list
Dječji vrtić Maslačak u Pakracu/Foto: Pakrački list

Rođena u Zagrebu 1980. godine, a sa 4 godine je preselila u Pakrac gdje i danas živi. U vrijeme Domovinskog rata odselila je u Slovačku gdje je upisala srednju pedagošku školu, s obzirom da joj je želja bila raditi sa djecom. Po povratku, 1996. godine upisuje pakračku opću gimnaziju, a nakon toga upisuje i završava pedagoški fakultet u Mostaru.

Svestrana i društvena osoba

Posljednjih 10 godina radi u pakračkom vrtiću kao odgojitelj, a osim u Pakracu, iskustvo u struci stjecala je i u lipičkom vrtiću te u Samoborskoj Hrastini. Od ostalih poslova, radila je kao tajnica, trgovac, prevoditelj, trgovački putnik…

Udana je, majka dvojice sinova, uvijek angažirana u društvenom životu grada, također i članica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski”, te dosadašnja članica u Gradskom vijeću iz redova vladajuće stranke. U slobodno vrijeme izrađuje rukotvorine, bavi se uređenjem interijera, restauracijom starog namještaja i izradom nakita za što sama kaže da joj predstavlja odmor za živce i dušu nakon cijelog dana u buci i gužvi vrtića, piše Pakrački list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!