Fotografija: Izlagači će na korzu biti do 29. rujna/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Izlagači će na korzu biti do 29. rujna/ Foto: Deni Marčinković

Duž gradskog korza povodom Dana Grada svoje proizvode predstavlja čak 23 izlagača

Riječ je o tradicionalnoj suradnji s lokalnim proizvođačima svježe hrane. Pored projekata Bjelovarski doručak i Bilogorska košara, ovo je još jedan oblik naše pomoći, kaže Hrebak
Povodom Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja duž gradskog korza sve do 29. rujna, lokalni OPG-ovci, ali i ostali izlagači predstavit će i prodavati svoje proizvode. Prema riječima gradonačelnika Darija Hrebaka na javni natječaj javilo se ukupno 23 izlagača, a izložbeni prostor dobili su po cijeni o jedne kune.

<p>Prevladavaju proizvodu od meda/ Foto: Deni Marčinković</p>

Prevladavaju proizvodu od meda/ Foto: Deni Marčinković

- Riječ je o tradicionalnoj suradnji s lokalnim proizvođačima svježe hrane poput voća, povrća, meda i sira. Pored projekata Bjelovarski doručak i Bilogorska košara, ovo je još jedan oblik naše pomoći u njihovom radu. Vjerujem da će naši sugrađani doći u središte grada, popiti kavu, ali i pronaći nešto za sebe od bogate ponude, kazao je Hrebak.

Javni natječaj kriv za "kram"

U svom obraćanju gradonačelnik se osvrnuo i na prozivka da pojedini štandovi podsjećaju na "kram". 

<p>Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković</p>

Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

- S određenim dijelom ni sam nisam baš zadovoljan. Napravljen je javni natječaj na koji se svatko mogao javiti, a mi smo možda trebali ograničiti da se on ipak odnosi na dio vezan za OPG-ovce. U buduće ćemo više pažnje posvetiti samom natječaju, kazao je Hrebak.

Dani meda

Pored brojnih izlagača, svoje mjesto na gradskom korzu pronašli su i bjelovarski pčelari.

<p>Ukupno se predstavlja 23 izlagača/ Foto: Deni Marčinković</p>

Ukupno se predstavlja 23 izlagača/ Foto: Deni Marčinković

- Nakon skoro dvije godine pandemije ipak smo dobili priliku izložiti svoje proizvode i naše sugrađane upoznati s našim radom. Već 14 godinu medari povodom Dana Grada medari rade i Dane meda, međutim zbog navedenih razloga ovogodišnje izdanje je u nešto skromnijem obliku te nismo mogli uključiti škole. Također, zahvaljujemo se Gradu što nam štandovi besplatni i samo da nas vrijeme i dalje poslužiti, mislim da ćemo biti zadovoljni, zaključio je Milan Jantolek, predstavnik bjelovarskih pčelara. 

<p>Milan Jantolek/ Foto: Deni Marčinković</p>

Milan Jantolek/ Foto: Deni Marčinković