Fotografija: Priznanja su uručili župan Marušić, dogradonačelnik Brajdić i predsjednik HGK BBŽ Ćorić/ Foto: BBŽ
Galerija
Priznanja su uručili župan Marušić, dogradonačelnik Brajdić i predsjednik HGK BBŽ Ćorić/ Foto: BBŽ

Drvna industrija Čazma, Intra lighting i Autegra najuspješnije su županijske tvrtke u 2021. godini

Drago mi je što su naši poduzetnici, unatoč krizama i poremećajima na tržištu koji su prisutni već nekoliko godina, ostvarili dobre rezultate, kaže MarušićU HGK-Županijskoj komori Bjelovar uručene su plakete Zlatna kuna najuspješnijim gospodarstvenicima u 2021. godini. Drvna industrija Čazma d.o.o. dobitnik je Zlatne kune u kategoriji najuspješnijeg velikog trgovačkog društva, s prihodom većim od 60 milijuna kuna i s više od 250 zaposlenih. Plaketu je predsjedniku Uprave tvrtke Josipu Šmidlehneru uručio župan Marko Marušić uz čestitke na ostvarenom rezultatu, piše BBŽ.

Ovogodišnji dobitnici/ Foto: BBŽ
Ovogodišnji dobitnici/ Foto: BBŽ

Zlatku kunu u kategoriji najuspješnijeg srednjeg trgovačkog društva dobio je čazmanski Intra lighting d.o.o., proizvođač i izvoznik rasvjetnih tijela u 68 zemalja svijeta koji je prije dva tjedna otvorio nove pogone u Sloveniji vrijedne 10 milijuna eura, a započeli su i novu investiciju u Čazmi.

Ćorić odlazi u mirovinu

Najuspješnije malo trgovačko društvo u 2021. godini je Autegra d.o.o. iz Garešnice. Tvrtka se bavi projektiranjem u industriji odnosno visokom digitalnom tehnologijom za kojom potražnja raste iz dana u dan.

Jakov Ćorić uskoro odlazi u mirovinu/ Foto: BBŽ
Jakov Ćorić uskoro odlazi u mirovinu/ Foto: BBŽ

Dodjela Zlatne kune županijskim tvrtkama održana je u svijetlu proslave 60. obljetnice Županijske komore Bjelovar. Čestitajući obljetnicu, župan Marušić je zahvalio dosadašnjem predsjedniku Jakovu Ćoriću na uspješnom i predanom radu te izrazio nadu da će suradnja biti uspješna i s njegovim nasljednikom koji će biti izabran u studenome.

Unatoč krizi ostvareni dobri rezultati

- Drago mi je što su naši poduzetnici, unatoč krizama i poremećajima na tržištu koji su prisutni već nekoliko godina, ostvarili dobre rezultate. Prihodi su prošle godine povećani za 17 posto u odnosu na 2020.-tu; povećan je i broj zaposlenih osoba za oko 190; povećan je i broj poduzetnika za 90 tako da mislim da, s obzirom na okolnosti, možemo biti zadovoljni – istaknuo je župan podsjetivši i na županijske mjere pomoći gospodarstvu koje su kreirane u suradnji s obrtnicima i poduzetnicima, piše BBŽ.

Marko Marušić/ Foto: BBŽ
Marko Marušić/ Foto: BBŽ

- U proračunu za 2023. godinu gledat ćemo da povećamo iznos potpora jer smo svjesni da se svaka uložena kuna u gospodarstvo višestruko vraća. Također sam svjestan koliko je pomoć važna na početku, kad se počinje s poslom, tako da ćemo i to imati u vidu kod planiranja mjera za iduću godinu – zaključio je župan Marušić.

Dodjela priznanja održana je u prostorijama HGK/Foto: BBŽ
Dodjela priznanja održana je u prostorijama HGK/Foto: BBŽ