Fotografija: Autobus Cjepko stigao je danas u Bulinac/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Autobus Cjepko stigao je danas u Bulinac/ Foto: Deni Marčinković

Dožupanica Marija Jungić: "Procijepljenost je poboljšana, cijepilo se oko 30 posto žitelja BBŽ"

"Dosadilo mi je nositi maske pa sam se odlučila cijepiti da zaštitim sebe i druge. Iskoristila sam priliku kada je autobus u Bulincu i odučila to napraviti ovdje", kazala je Anđelka Kolar
Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji sa svojim zdravstvenim ustanovama te tvrtkom Čazmatrans nastavlja provođenje cijepljenja građana protiv korona virusa „na kućnom pragu“. Popularni autobus Cjepko danas je, između ostalog, boravio i u Bulincu, a akciju je podržala i zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Marija Jungić.

<p>U Cjepku se cijepi Pfizer cjepivom/ Foto: Deni Marčinković</p>

U Cjepku se cijepi Pfizer cjepivom/ Foto: Deni Marčinković

- Zahvaljujem svim zdravstvenim radnicima na doista velikom trudu kojeg ulažu za provođenje cijepljenja, jedinog načina u borbi protiv pandemije. Cjepko će i dalje obilaziti našu županiju, čija je procijepljenost poboljšana. Trenutno je oko 30 posto stanovnika Bjelovarsko-bilogorske županije procijepljeno, odnosno oko 40 posto odraslog stanovništva. Još uvijek nismo u potpunosti zadovoljni brojkama, ali ćemo i dalje raditi na njihovom povećanju, između ostalog poručila je Jungić.

<p>Marija Jungić/ Foto: Deni Marčinković</p>

Marija Jungić/ Foto: Deni Marčinković

U autobusu „Cjepku“ cijepi se Pfizer cjepivom, bez najave i naručivanja, a potrebno je samo ponijeti zdravstvenu iskaznicu. Kao što smo već spomenuli, Cjepko je samo jedan od oblika kojima se nastoji povećati broj cijepljenih građana, a akcija se provodi u suradnji sa svim gradovima i općinama naše županije.

Cjepljenje na kućnom pragu

- Naša općina podržava ovu akciju i zahvaljujemo se županijskoj vlasti što je omogućila da se naši sugrađani cijepe na kućnom pragu, jer nemaju svi mogućnost doći u Bjelovar ili neki drugi grad na cijepljenje, kazao je načelnik Općine Nova Rača Darko Knežić, dodavši da je zadovoljan odazivom u svojoj općini. 

<p>Načelnik Knežić zadovoljan je odazivom građana/ Foto: Deni Marčinković</p>

Načelnik Knežić zadovoljan je odazivom građana/ Foto: Deni Marčinković

Također, riječi hvale za spomenutu akciju imali su i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu BBŽ-a, kao i Stožer civilne zaštite Bjelovar. Spomenimo i to prema riječima djelatnika Zavoda, do sada nije bila niti jedna intervencija koja bi se mogla povezati s reakcijom na cjepivo. 

Dosadile joj maske

Jedan od onih koja je danas primila svoju dozu cjepiva je i Anđelka Kolar iz Bulinca.

- Dosadilo mi je više nositi maske pa sam se odlučila cijepiti da zaštitim sebe i druge. Koronu na sreću nisam imala, ali iskreno niti ne izlazim baš iz kuća, eventualno dva puta mjesečno. Iskoristila sam priliku kada je autobus već u Bulincu i odučila sam se cijepiti, zaključila je Anđelka Kolar.