Fotografija: Neven Alić/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Neven Alić/ Foto: Deni Marčinković

Dožupan Neven Alić boravio u Čazmi te potpisao ugovore s brojnim udrugama

Pozivam sve predstavnike udruge da nam dostave popis zainteresiranih članova za cijepljenje. Cjepiva ima dovoljno za sve,a pretežito se radi o Pfizer cjepivu, kazao je AlićZamjenik bjelovarsko-bilogorskog župana Neven Alić boravio je danas u Čazmi. Tom prilikom posjetio je i tvrtku Intra Lighting d.o.o., koja zapošljava 80-tak radnika te je dobitnih Zlatne kune HGK –Županijske komore Bjelovar u kategoriji srednjih tvrtki u 2018. i 2019. godini. 

Kako tvrde iz Županije, spomenuta tvrtka ugovoreni je isporučitelj rasvjetnih tijela za ugradnju u novu zgradu Opće bolnice Bjelovar. Vrijednost tog ugovora iznosi 5,6 milijuna kuna, a riječ je o 4260 komada različitih rasvjetnih tijela čija je isporuka u završnoj fazi, poručuju iz Bjelovarsko-bilogorske županije. 

Sufinanciranje projekata u turizmu

Što se tiče projekata u turizmu, a koji se financiraju iz županijskog proračuna, s područja grada Čazme pristigle su četiri prijave po toj mjeri. Odnose se na uređenje terasa, interijera, eksterijera i  sanitarnog čvora, za što će Turistička zajednica BBŽ izdvojiti oko 180 tisuća kuna. 

Podsjetimo, na Javni poziv mogli su se javiti hoteli, kampovi, ostali ugostiteljski objekti za smještaj, restorani i barovi, a maksimalni iznos potpore koji e može dodijeliti pojedinom korisniku iznosi do 50 posto prihvatljivih troškova, a najviše do 70 tisuća kuna.

Prilikom boravka u Čazmi, zamjenik Alić potpisao je i ugovore s predstavnicima udruga s područja grada Čazme. Riječ je o Gradskoj knjižnici Slavka Kolara koja je prijavila projekte Dani Slavka Kolara-književni dani 2021. godine, Pisac komičnog i tragičnog, eseji i kritike o Slavku Kolaru (1917.-2021.) te knjiga povodom 130. obljetnice rođenja Slavka Kolara.

Potpisani ugovori s 45 udruga s područja grada Bjelovara te općina Kapela, Nova Rača, Zrinski Toplovac i Veliko Trojstvo/ Foto: Deni Marčinković
Potpisani ugovori s 45 udruga s područja grada Bjelovara te općina Kapela, Nova Rača, Zrinski Toplovac i Veliko Trojstvo/ Foto: Deni Marčinković

Također, na Javni poziv javili su se i samostalni umjetnik Slađan Lipovec i Udruga čazmanskih mažoretkinja, a ukupno je za navedene udruge iz proračuna izdvojeno 32 tisuće kuna.

Recimo i to da je dožupan obišao i Osnovnu školu Čazma i njenu školsko-sportsku dvoranu koja je energetski obnovljena. Ukupna vrijednost tih radova iznosila je 12 milijuna kuna.

Projekti vjerskih zajednica

Pored navedenih, na Javni poziv sa svojim projektima mogu se javiti i vjerske zajednice. Za njihov rad Bjelovarsko-bilogorska županija u proračunu je osigurala 48 tisuća kuna. Do sada su prijavu poslale Župa Svetog Stjepana Prvomučenika u Štefanju i to za projekt obnove župne crkve te Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj, Crkvena općina Narta, za projekt obnove crkve Svetog Georgija u Narti. 

Nakon obilaska, u velikoj županijskoj vijećnici potpisani su i ugovori s 45 udruga s područja grada Bjelovara te općina Kapela, Nova Rača, Zrinski Topolovac i Veliko Trojstvo. Projekti tih općina odnose se na unaprjeđenje kvalitete života osoba s invaliditetom, zaštitu zdravlja, branitelje iz Domovinskog rata i njihove obitelji, njegovanje zavičajnog identiteta, očuvanje prirode i zaštitu okoliša, korištenje slobodnog vremena i boravak u prirodi.

Za spomenute projekte u proračunu Bjelovarsko-bilogorske županije osigurano je 1,2 milijuna kuna.

Cijepljenje

Za kraj, recimo i to da je dožupan Alić pozvao sve predstavnike udruga da ili njemu osobno ili ravnateljici Zavoda za javno zdravstvo naše županije dostave popis svih zainteresiranih članova za cijepljenje protiv Covid-19. Prema njegovim riječima, cjepiva ima dovoljno za sve,a pretežito se radi u Pfizer cjepivu.