Fotografija: Ivan Rafaj tijekom pauze na svom putovanju/ Foto: Privatni album
Galerija
Ivan Rafaj tijekom pauze na svom putovanju/ Foto: Privatni album

Dovezao se iz Njemačke električnim biciklom kako bi vidio svoju obitelj koja živi kod Čazme

Zaputio sam se sam, a osim prazne gume, većih problema nisam imao. Spavao sam ili u hotelu ili u šatoru, a imao sam i sreće što su me vremenski uvjeti poslužili, kaže Ivan Rafaj (33)
Ivan Rafaj iz Grabovnice pokraj Čazme ovih dana okušao se u zanimljivom i poprilično zahtjevnom izazovu. Naime, iz njemačkog Herzogenauracha, grada u okrugu Erlangen-Höchstadt, električnim biciklom sretno je stigao u Grabovnicu.

<p>Deset dana bilo mu je potrebno za završiti izazov/ Foto: Privatni album</p>

Deset dana bilo mu je potrebno za završiti izazov/ Foto: Privatni album

Dionicu dugu nešto više od 850 kilometara, za koju automobilom treba više od osam sati, uz uvjet da nema gužve, Ivan je prešao za deset dana, u kojima je pedalirao ukupno oko 48 sati. 

Spavao u šatoru i hotelu

- Iako je riječ o elektro biciklu, vjerujte mi treba pedalirati. Zaputio sam se sam, a osim prazne gume, većih problema nisam imao. Spavao sam ili u hotelu ili u šatoru, a imao sam i sreće što su me vremenski uvjeti poslužili. Zbilja jedno dobro putovanje, a najviše sam uživao u divnim krajolicima kojima sam prolazio, kazao je 33-godišnji Ivan Rafaj za portal Grada Čazme.

<p>Ivan Rafaj/ Foto: Privatni album</p>

Ivan Rafaj/ Foto: Privatni album

Ivan u Herzogenaurach, gradu poznatom kao dom poznatih sportskih marki Adidasa i Pume, kao i velikog proizvođača autodijelova Schaeffler Group, živi i radi s obitelji, a u Grabovnicu je došao obići obitelj. Kako kaže, ljubitelj je bicikliranja, a na spomenuto putovanje ponukala ga je korona kriza, odnosno izolacija i nemogućnost normalnog življenja.

Iako se praktički još nije ni raspakirao kako spada, već je u fazi osmišljavanja novih izazova. 

Biciklom na Island

- Volio bih se biciklom zaputiti na Island, ali nisam siguran hoću li moći dobiti dovoljno neplaćenog godišnjeg, dodao je Ivan.

<p>Putem je spavao u šatoru ili u hotelu/ Foto: Privatni album</p>

Putem je spavao u šatoru ili u hotelu/ Foto: Privatni album

Grad Čazma ponosan je na još jedan sportski uspjeh svoji stanovnika te kažu da su sportski gledao zapravo Hrvatska u malom.

- Kao kontinentalni grad, iznjedrili smo dvije uspješne ekipe lađara i lađarica, imamo planinare koji kao od šale svladavaju planinske vrhove od kojih se vrti u glavi, odlične strijelce, dizače utega, jahače…, a imamo i zaljubljenike u biciklizam koji prevaljuju desetke pa i stotine kilometara tim prijevoznim sredstvom da ni ne trepnu, a upravo je Ivan jedan od njih, poručili su iz Grada Čazme.

Ivanu želimo sretna buduća putovanja, a nama ostaje jedino s nestrpljenjem čekati nove prekrasne priče. 

<p>Putem je uživao u prekrasnom krajoliku/ Foto: Privatni album</p>

Putem je uživao u prekrasnom krajoliku/ Foto: Privatni album

<p>Kako kaže, vrijeme ga je poslužilo/ Foto: Privatni album</p>

Kako kaže, vrijeme ga je poslužilo/ Foto: Privatni album