Fotografija: Kevin Spacey na Sarajevo film festivalu 2008. godine/Foto: V. M. Tauber/CROPIX

 
Galerija
Kevin Spacey na Sarajevo film festivalu 2008. godine/Foto: V. M. Tauber/CROPIX  

Došao u Hrvatsku: Kevin Spacey će glumiti Franju Tuđmana u filmu Jakova Sedlara?

Slavni holivudski glumac došao je na poziv poznatog hrvatskog redatelja, no još nije potvrđeno hoće li prihvatiti uloguSlavni holivudski glumac Kevin Spacey sletio je večeras u Zagreb gdje je došao u goste poznatom redatelju Jakovu Sedlaru.

Informacija da će Spacey doći u Zagreb širi se kuloarima već danima, a ranije nam ju je potvrdio i sam Sedlar. On, naime, upravo radi na projektu kakav još nije zabilježen u Hrvatskoj. Priprema snimanje filma o prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a Spacey bi trebao glumiti u njemu, piše Jutarnji list.

Dogovor oko snimanja

Neslužbeno doznajemo kako bi Spacey trebao utjeloviti baš lik predsjednika Tuđmana.

Sedlar nam je prije nekoliko dana potvrdio da su pregovori sa slavnim glumcem u tijeku. Tako je 29. prosinca otišao u Pariz gdje su započeli pregovore, a danas je Spacey stigao u Zagreb gdje bi trebao ostati neko vrijeme. No, još uvijek nije službeno potvrđeno da su Sedlar i Spacey postigli dogovor oko snimanja filma.

Jakov Sedlar /Foto: Tomislav Kristo/CROPIX
Jakov Sedlar /Foto: Tomislav Kristo/CROPIX

Svi detalji još se čuvaju u tajnosti, a i sam redatelj Sedlar ne želi previše govoriti o projektu. Kaže kako ne želi "brzati" kao neki od njegovih kolega koji su unaprijed najavili snimanje svojih filmova s velikim zvijezdama, a da se nakon toga ne bi dogodilo ništa.

- Idemo polako, pregovaramo i to je sve - rekao nam je Sedlar.

Poznato je da on već godinama govori kako mu je želja snimiti film o liku i djelu Franje Tuđmana, s obzirom na to da u Hrvatskoj nije snimljen nijedan igrani film koji bi na taj način opisao prvog hrvatskog predsjednika, piše Jutarnji list.

Seksualni skandal

Spacey je jedan od najuspješnijih i najpoznatijih glumaca kojeg publika pamti po brojnim filmovima i serijama. Prošlih godina slavan je po ulozi u legendarnoj televizijskoj seriji House of cards, gdje je igrao Franka Underwooda, političara koji ne zazire ni od čega kako bi napredovao u američkoj politici. Međutim, njegovo prisustvo u seriji je naprasno prekinuto zbog skandala vezanih za seksualno zlostavljalje mlađih muškaraca. Tu mu je i karijera krenula nizbrdo...

Ako zagrebački pregovori dobro prođu, odnosno ako ga Sedlar uspije na to nagovoriti, slavni će glumac utjeloviti Franju Tuđmana.

Kevin Spacey i Gibonni u Dubrovniku 2008. godine/Foto: Admir Buljubašić/CROPIX
Kevin Spacey i Gibonni u Dubrovniku 2008. godine/Foto: Admir Buljubašić/CROPIX