Fotografija: Ispred Ministarstva kulture kao dokaz da je dokumentacija na pravome mjestu/Foto: Grad Daruvar
Galerija
Ispred Ministarstva kulture kao dokaz da je dokumentacija na pravome mjestu/Foto: Grad Daruvar

Dokumentacija o osnivanju zavičajnog muzeja u Daruvaru predana Ministarstvu kulture

"Daruvar je grad koji je bogat kulturno i povijesno te zaslužuje imati jednu takvu ustanovu u kulturi", poručuju iz Grada Daruvara
DARUVAR - Baš kao što smo nedavno pisali, ideja o muzeju u Daruvaru ubrzanim koracima postaje stvarnost. Sve detalje o inicijativi, ali i planovima muzeja kojim će se Daruvarčan uskoro moći pohvaliti, možete pročitati OVDJE. A u međuvremenu, stižu nove vijesti i potvrda kako sve ide prema planu.

<p>Zavičajni muzej bit će u Dvorcu grofa Jankovića/Foto: Grad Daruvar</p>

Zavičajni muzej bit će u Dvorcu grofa Jankovića/Foto: Grad Daruvar

Naime, ove godine na sjednici Gradskog vijeća Grada Daruvara, usvojen je prijedlog za osnivanje Zavičajnog muzeja u Daruvaru, a ideju o ponovnom pokretanju institucije potaknula je zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi.

Predali dokumentaciju

Jučer su ispred Grada Daruvara dokumentaciju za osnivanje Zavičajnog muzeja predali u Ministarstvo kulture i medija, zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi, novoizabrana pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, graditeljstvo, prostorno uređenje i komunalne djelatnosti, a još uvijek aktualna ravnateljica Razvojne agencije Daruvar, Danica Cetin Pajer te Boris Peranović, viši stručni suradnik za pravne poslove.

<p>Već postoje aktivnosti koje su isplanirane za novi Zavičajni muzej/Foto: Grad Daruvar</p>

Već postoje aktivnosti koje su isplanirane za novi Zavičajni muzej/Foto: Grad Daruvar

Daruvar je grad koji je bogat kulturno i povijesno te zaslužuje imati jednu takvu ustanovu u kulturi, poručuju iz Grada Daruvara.