Fotografija: Barutana je postala poznata diljem Hrvatske, kažu iz Društva/ Foto: DOHVT
Galerija
Barutana je postala poznata diljem Hrvatske, kažu iz Društva/ Foto: DOHVT

DOHVT: "Barutana je postala prepoznatljivo mjesto ne samo u Bjelovaru već u cijeloj Hrvatskoj"

"Projekt je uključio više od 50 izravnih sudionika, a kroz dvije godine rada u širem smislu muzejski postav je posjetilo više od 30 000 posjetitelja", kažu iz Društva za očuvanje hrvatske vojne tradicijeDruštvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije pohvalilo se da je nedavno Galerija "Barutana 1991." primila svog 9.900-og posjetitelja u dvije godine koliko traje provedba projekta. Također, najavili su tada da će 10.000-og posjetitelja i sljedećih pet nagraditi majicama.

Vrlo brzo to se i dogodilo...

Nagrade 

- Vijest koju su predstavnici medija prenijeli o približavanju broju od 10 000 posjeta ponukala je brojne posjetitelje u Galeriju "Barutana 1991." Tako smo nešto više od tjedan dana od objave izdali i 10 000 ulaznicu i nagradili trojicu posjetitelja. Posebno nam je drago što su to učenici iz Koprivnice, koji su Dan sjećanja na žrtvu Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje iskoristili posjetom upravo našoj Galeriji.

Nagradne majice/ Foto: Društvo
Nagradne majice/ Foto: Društvo

Njih 60 posjetilo je muzejski postav i postav na otvorenom, a razveselili su se i nagradama. Nije to bio jedini posjet toga dana, posjetili su nas i članovi Udruge hrvatskih branitelja invalida Domovinskog rata Repaš koje je kroz Spomen područje "Barutana 1991." proveo pukovnik Josip Trogrlić, a potom su ih kroz postav proveli naši djelatnici, pohvalili su se iz Društva za očuvanje hrvatske vojne tradicije.

Kako kažu, projekt "Društvenim poduzetništvom do očuvanja muzeologije hrvatske vojne baštine" financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda potvrdio je očekivanja.

- Barutana je postala prepoznatljivo mjesto ne samo u Bjelovaru već u cijeloj Hrvatskoj, što dokazuje broj posjetitelja koji su bili i koji su se već najavili za iduću 2024. godine, ponosno poručuju.

Milenijska fotografija/ Foto: DOHVT
Milenijska fotografija/ Foto: DOHVT
Spomen područje Baruta/ Foto:
Spomen područje Baruta/ Foto: "Galerija Barutana 1991"

Jučer se ujedno u Galeriji "Barutana 1991. održala završna konferencija projekta "Društvenim poduzetništvom do osuvremenjivanja muzeologije hrvatske vojne baštine" financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda i Vlade Republike Hrvatske.

Završna konferencija

Društvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije pomoću bespovratnih financijskih sredstava iz Europske unije izvelo je suvremeni muzejski postav Galerije "Barutana 1991. kako bi posjetiteljima i svim zainteresiranima omogućio potpun i kvalitetan doživljaj izloženih predmeta koji pričaju priču o velikoj hrabrosti i žrtvi prilikom stvaranja Domovine.

Posjet osnovnoškolaca iz Koprivnice/ Foto: DOHVT
Posjet osnovnoškolaca iz Koprivnice/ Foto: DOHVT

- Cilj je sredstvima Europske unije bio stvoriti izložbeni prostor Muzeja na svojstven način temeljen na primjerima sličnih europskih muzeja i novih trendova u području muzeologije. Projektom se pridonijelo jačanju kapaciteta Društva s ciljem transformacije udruge u društvenog poduzetnika, pri čemu će se stvoriti preduvjeti za osiguranje samoodrživosti Društva.

Jedno od brojnih predavanja/ Foto: DOHVT
Jedno od brojnih predavanja/ Foto: DOHVT

Tijekom dvije godine projekta u okviru osnovne djelatnosti društvenog poduzetništva, a to je muzejska djelatnost, Društvo je izdalo više od 11 000 ulaznica i ostvarilo više od 16 000 eura prihoda, što je više od planiranih 10 posto ukupnog iznosa troškova projekta. Projekt je uključio više od 50 izravnih sudionika, a kroz dvije godine rada u širem smislu muzejski postav je posjetilo više od 30 000 posjetitelja, zaključili su iz Društva.

Partneri projekta
Partneri projekta
Partneri projekta
Partneri projekta