Fotografija: Simulacija budućeg izgleda Glazbene škole Vatrolsav lisinski / Foto: Deni Marčinković
Galerija
Simulacija budućeg izgleda Glazbene škole Vatrolsav lisinski / Foto: Deni Marčinković

VIDEO Dogovorena izgradnja nove zgrade Glazbene škole Vatroslav Lisinski

Riječ je tek trećoj glazbenoj školi koja se gradi u našoj državi od njenog osnutkaPotpisom ugovora s izvođačem radova napravljen je i posljednji preduvjet za izgradnju nove zgrade Glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru. Nova bjelovarska ljepotica, kako joj vole tepati svi sudionici u ovoj projektu, prostirat će se na 2730 četvornih metara bruto površine, a gradit će se na četiri kata.

Vrijednost radova

Također, u sklopu nove glazbene škole izgradit će se i koncertna dvorana sa 120 sjedećih mjesta, koja će se koristiti i za izvannastavne aktivnosti, čime će grad Bjelovar dobiti novi moderan prostor za održavanje društveno-kulturnih događanja.

 – U sto godina, koliko glazbena škola djeluje u gradu Bjelovaru, prošlo je nebrojeno generacija učenika i njihovih mentora, a sada je došlo vrijeme i da napravimo novu zgradu. Ovo je tek treća glazbena škola koja se gradi u našoj državi od njenog osnutka. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 25 milijuna kuna koje će osigurati Županija - rekao je župan Damir Bajs prilikom potpisivanja ugovora i dodao da će vrijednost projekta biti i veća jer će školu trebati i opremiti, za što će sredstva također biti osigurana u proračunu kada za to dođe vrijeme.

Žpan Damir Bajs, ravnateljica Glazbene škole Vatroslav Lisinski Sonja Štefanac i predsjednik uprave Radnika Križevci Mirko Habijanec / Foto: Deni Marčinković
Žpan Damir Bajs, ravnateljica Glazbene škole Vatroslav Lisinski Sonja Štefanac i predsjednik uprave Radnika Križevci Mirko Habijanec / Foto: Deni Marčinković

Posao izgradnje nove bjelovarske glazbene škole dobila je zajednica ponuditelja Radnika Križevci i Hidroregulacije Bjelovar, čija je ponuda bila nešto više od milijun kuna manja od procijenjene vrijednosti projekta, a rok za izgradnju nove zgrade je dvije godine.

Bjelovarski glazbenici

– Posebno mi je drago što smo projekt dobili zajedno s tvrtkom Hidroregulacija, čiji smo većinski vlasnici nedavno postali. Time ćemo pomoći i ovom poduzeću, koji gotovo pola godine nema ugovoren niti jedan projekt te su radili s pola kapaciteta - istaknuo je predsjednik uprave Radnika Križevci Mirko Habijanec.

Izgradnju nove škole osim nastavnika i učenika, s nestrpljenjem čekaju i svi ostali bjelovarski glazbenici i kulturnjaci, koji od 70-ih godina prošlog stoljeća vape za većim i boljim prostorom.

Lokacija buduće Glazbene škole na adresi Vlahe Paljetka 5, odnosno preko puta zgrade Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske / Foto: Deni Marčinković
Lokacija buduće Glazbene škole na adresi Vlahe Paljetka 5, odnosno preko puta zgrade Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske / Foto: Deni Marčinković

- Nadam se da će nova škola trajati barem idućih sto godina. Ovo je najbolji mogući završetak ove godine, točnije naš božićni poklon, koji će dodatno uveličati naš značaj i u gradu i u županiji - zaključila je ravnateljica Glazbene škole Vatroslav Lisinski Sonja Štefanac.