Fotografija: Okrugli stol održat će se u Društveno-kulturnom centru u Daruvaru/Foto: Nikola Vilić/CROPIX (ilustracija)

 
Okrugli stol održat će se u Društveno-kulturnom centru u Daruvaru/Foto: Nikola Vilić/CROPIX (ilustracija)  

Dođite u četvrtak na okrugli stol o problemima pri zapošljavanju osoba s invaliditetom

Sudjelovat će članovi Udruge osoba s invaliditetom Daruvar, a prezentaciju će održati i Violeta Vonić, vlasnica obrta "Vivo" koja ima dijagnosticiranu multiplu sklerozuU Društveno-kulturnom centru u Daruvaru, u četvrtak 10. veljače s početkom u 16:30 sati bit će održan prvi od ukupno planirana tri Okrugla stola u sklopu projekta "Zajedno smo jači", kojeg provodi daruvarska Udruga "Dar – mar".

Tema okruglog stola je "Zapošljavanje i samozapošljavanje osoba s invaliditetom – prava, prepreke i položaj na tržištu rada", a kroz temu će pobliže biti predstavljene zakonske mogućnosti i prava koja imaju osobe s invaliditetom što bi poslodavcima trebalo i moglo stimulirajuće djelovati pri njihovom zapošljavanju. 

Prezentacija pogodnosti

Na okruglom stolu će sudjelovati članovi Udruge osoba s invaliditetom Daruvar, predsjednik Damir Bokun i izvršni direktor Davor Marić, a prezentaciju će održati i Violeta Vonić, vlasnica obrta "Vivo" koja ima dijagnosticiranu multiplu sklerozu. Kroz predavanje "Poticaji poslodavcima za zapošljavanje osoba s invaliditetom" prezentirat će pogodnosti i mogućnosti koje tvrtke, poduzeća i ustanove zakonski mogu ostvariti pri zapošljavanju osoba s invaliditetom. 

Uz nju će na predavanju govoriti i Mario Barać, vlasnik agencije Sezame.pr koji će s okupljenima podijeliti svoja iskustva koja je prošao na putu ostvarenja zakonskih prava kao samozaposlena osoba s invaliditetom te ih uputiti u načine ostvarivanja istih.

Rizik od socijalne isključenosti

Projekt "Zajedno smo jači" ima za cilj podizanje svijesti u široj javnosti o problemima s kojima se svakodnevno susreću osobe s invaliditetom, kako u životu tako i u radu te potaknuti komunikaciju lokalnih organizacija civilnog društva (OCD) registriranih za obavljanje socijalne djelatnosti s općom, ciljanom i stručnom javnosti u području socijalnih usluga

Najavljeni Okrugli stolovi trebali bi rezultirati osnaženim stručnjacima koji će aktivnije i uspješnije lobirati i zagovarati prava osoba s invaliditetom te osoba u riziku od socijalne isključenosti što znači njihovu veću vidljivost i veću socijalnu uključenost.

Svi koji su zainteresirani za dolazak na okrugli stol trebaju se najkasnije do četvrtka u 12:00 sati javiti na broj mobitela: 098/98-25-120. Okrugli stol bit će održan uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a dolazak je moguć samo uz covid potvrdu.