Fotografija: Foto: Damir Krajač/CROPIX (ilustracija)
Foto: Damir Krajač/CROPIX (ilustracija)

Dođite sutra u Društveno-kulturni centar i doznajte kako ispravno odvajati otpad

Javna tribina provodi se s ciljem informiranja, podizanja standarda zbrinjavanja i odvajanja otpada, poručuju iz DarkomaIz Darkoma pozivaju sve sugrađane na javnu tribinu „Sortiraj-budućnost definiraj“.

Kako kažu, organizira ju Grad Daruvar kao partner u projektu.

- Na javnoj tribini „Sortiraj-budućnost definiraj“ govorit će se o odvojenom prikupljanju otpada, sustavu rada reciklažnog dvorišta te pravilnog odvajanja otpada. Informativno-edukativna aktivnost predviđena je u sklopu EU projekta „Izgradnja i opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada Grada Bjelovara“ za stanovništvo s područja obuhvata projekta o održivom gospodarenju otpadom, kažu iz Darkoma.

S ciljem ekološke ravnoteže

Tribina će se održati u četvrtak, 13. travnja, s početkom u 12 sati, u prostorijama Društveno-kulturnog centra na Trgu Presvetog Trojstva u Daruvaru.

- Prisutni građani će na taj način saznati sve bitno o recikliranju otpada, uz primjere dobre, ili manje dobre prakse koji su uočeni na području Grada Daruvara. Tribina se provodi s ciljem informiranja, podizanja standarda zbrinjavanja i odvajanja otpada, a sve sukladno EU regulativama i Zakonu o gospodarenju otpadom. Pozivamo sve zainteresirane da se odazovu i tako doprinesu očuvanju ekološke ravnoteže te prirodnih ljepota i krajobraza naše sredine, poručuju iz Darkoma.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!