Fotografija: Pomozimo daruvarskim školarcima/Foto: OŠ Vladimira Nazora Daruvar
Pomozimo daruvarskim školarcima/Foto: OŠ Vladimira Nazora Daruvar

Do ponoći glasajte za daruvarske školarce koji žele urediti knjižnicu: "Sada smo 13., moramo biti među prvih 5!"

Učenici iz Daruvara izradili su video u kojem pojašnjavaju kako trebaju pomoć pri uređenju i opremanju svoje knjižnice te se prijavili na kreativni natječaj. Za osvajanje nagrade potrebno im je što više vaših glasova...DARUVAR – Još samo danas do pomoći traje glasanje u sklopu RTL-ovog natječaja u kojem sudjeluje i OŠ Vladimira Nazora Daruvar.

Podsjetimo, učenici iz Daruvara izradili su simpatičan video u kojem pojašnjavaju kako trebaju pomoć pri uređenju i opremanju svoje knjižnice te se prijavili na kreativni natječaj.

Za osvajanje nagrade od 5 tisuća eura potrebno im je što više glasova, a daruvarski osnovnoškolci voljeli bi taj novac stigne upravo u njihovu školu.

Glasati možete sve do ponoći, a daruvarski osnovnoškolci trenutno su na 13. mjestu. Za nagradu moraju biti među prvih pet. Stoga, Daruvarčani, znate što vam je činiti.

Evo kako im dati glas

Svoj glas možete dati na sljedećoj poveznici: OVDJE.

- Tu smo pri kraju – 12. odozdo naviše. Kliknite na Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar i stisnite – podnesi! Jedino tako Vaš glas će biti priznat, pojašnjavaju iz Škole.

Pogledajte njihov video:

Pet škola koje skupe najviše glasova čitatelja osvojit će nagradu za svoje učenike – lektirne naslove, informatičku opremu, društvene igre, potrošni materijal za radionice ili, pak, namještaj; što god im je potrebno da bi njihova školska knjižnica zasjala punim sjajem – u maksimalnom iznosu do 5000 eura po školi.

- I zato: ''Dajte svoj glas za bolji uspjeh sviju nas!'' – poručuju učenici daruvarske osnovne škole i od srca se zahvaljuju svima koji glas daju baš njima.

OŠ Vladimira Nazora Daruvar djeluje na 6 lokacija – jedna matična škola i 5 područnih škola.

Skučeni prostor, manjak knjiga

Matična škola i Područna škola Frankopanska imaju svaka svoju školsku knjižnicu, međutim knjižnice dijele fond i knjige se prevoze iz jedne u drugu školu.

- Dakle, osnovni problem s kojim se suočavamo jest nedostatak knjiga lektirnih naslova, kao i knjiga za slobodno čitanje.

Školska knjižnica u Matičnoj školi djeluje u skučenome prostoru, odnosno postojeće police nisu adekvatne za prostor s kojim raspolažemo te bismo voljeli za knjižnicu nabaviti jednostrane police kako bi učenici imali što više prostora za boravljenje u knjižnici i kako bi se omogućila neometana posudba.

U Školskoj knjižnici Područne škole Frankopanska prostor knjižnice je nešto veći, međutim nedostaje nam stolova i stolica za učenike kako bi knjižničarka mogla u knjižnici neometano održavati nastavu knjižnično-informacijskog obrazovanja.

S kojim se još problemima susrećemo u našoj Školskoj knjižnici, prikazali smo u našem videouratku, poručuju iz Škole.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!