Fotografija: Radovi u središtu Hercegovca/Foto: KruGarešnica.info
Galerija
Radovi u središtu Hercegovca/Foto: KruGarešnica.info

Do kraja godine središte Hercegovca trebalo bi dobiti novo ruho

Radovi će obuhvatiti ređenje postojećeg parkirališta, izgradnju podzemnih spremnika za odvojeno skupljanje otpada, kao i izgradnju dvije pješačke stazeJedan od novih projekata u fazi realizacije na području općine Hercegovac, odnosi se na samo središte, kroz radove s obje strane magistrale. Ovih dana započeti dio logičan je nastavak rekonstrukcije Trga kralja Zvonimira, prenosi KruGarešnica.info.

Parking za invalide

Njime će se obuhvatiti uređenje postojećeg parkirališta i obližnjeg prostora za štandove lokalnih OPG-ova. Broj parkirnih mjesta ostaje podjednak, ali će biti posebno mjesto označeno i za osobe s invaliditetom. Novost je i da će štandove ubuduće okrenuti prema državnoj cesti, a na njihovu sadašnju poziciju stižu podzemni spremnici za odvojeno skupljanje otpada.

Uređenje postojećeg parkirališta/ Foto: KruGarešnica.info
Uređenje postojećeg parkirališta/ Foto: KruGarešnica.info

S druge strane magistrale, bit će izgrađene dvije pješačke staze za prilaz prednjem dijelu zgrade u kojoj je sjedište općinske uprave. Jedna ide uz dosadašnji prilaz, dok će druga biti izgrađena sa suprotne strane zelene površine, uz ogradu Hrvatskog seljačkog doma. Radovi će obuhvatiti i prostor iza zgrade, gdje je u planu ukloniti dotrajali beton, te asfaltirati do spoja s Omladinskom ulicom, uz koju će urediti dva parkirališna mjesta.

Sufinanciranje Fonda i Ministarstva

- Osim iz općinskog proračuna, ova ulaganja su moguća zahvaljujući i novcu iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, kroz program za lokalne zajednice u kojima žive pripadnici nacionalnih manjina. Ako vremenske prilike dozvole, radovi bi, na sve tri pozicije u središtu Hercegovca, trebali biti završeni do kraja godine i time bi, barem za dogledno vrijeme, bilo zaokruženo plansko uređenje središta Općine Hercegovac, kazao je za KruGarešnica.info načelnik Boro Bašljan.

Osim iz općinskog Proračuna, novac je osiguran i iz Fonda te Ministarstva/ Foto: KruGarešnica.info
Osim iz općinskog Proračuna, novac je osiguran i iz Fonda te Ministarstva/ Foto: KruGarešnica.info