Fotografija: Uskoro kreću radovi na Vatrogasnom domu u Siraču koji više neće biti roze boje/Foto: Igor Supan
Galerija
Uskoro kreću radovi na Vatrogasnom domu u Siraču koji više neće biti roze boje/Foto: Igor Supan

Do 130 rođendana u lipnju Vatrogasni dom u Siraču više neće biti prepoznatljive roze boje

Vrijednost projekta iznosi oko 550 tisuća kuna, s tim da sufinanciranje u iznosu od 360 tisuća kuna ide preko LAG-a Bilogora Papuk. Ostatak novca bit će osiguran iz općinskog proračunaSIRAČ – Uskoro kreće energetska obnova Vatrogasnog doma u Siraču. Prepoznatljiva zgrada roze boje koja se nalazi tik uz rijeku Bijelu više neće biti roza kao što je slučaj posljednjih 30-ak godina. Između ostaloga, doznali smo to od načelnika općine Sirač Igora Supana.

130 rođendan

-Natječaj je završen, a već smo potpisali i ugovor s izvođačem radova. Vrijednost projekta iznosi oko 550 tisuća kuna, s tim da sufinanciranje u iznosu od 360 tisuća kuna ide preko mjere 3.1.1., odnosno preko LAG-a Bilogora Papuk. Riječ je o otprilike 570 četvornih metara same fasade na zgradi vatrogasnog doma, 17 komada stolarije i ostalih detalja koje će se obnoviti ovim velikim projektom, pojašnjava Supan i dodaje kako je cilj smanjiti troškove svih energenata.

Igor Supan, načelnik Općine Sirač/Foto: MojPortal.hr
Igor Supan, načelnik Općine Sirač/Foto: MojPortal.hr

-Uštedu koju ćemo na taj način ostvariti ćemo moći uložiti u neki drugi projekt. Opremu, vatrogasnu odjeću i slično. Nositelj projekta je DVD Sirač, no zajedno ga provodimo. Vatrogascima će ova obnova biti svojevrstan poklon za 130 godišnjicu postojanja. Baš ove godine slave okruglu obljetnicu, odao nam je Supan koji je u nastavku pojasnio da će ostatak novca potrebnog do punog iznosa projekta pokriti Općina iz svog proračuna.

Nova boja

Inače, radovi bi trebali biti gotovo do kraja svibnja ili početka lipnja kada će biti upriličena proslava 130 godina vatrogastva u Siraču.

Ovako trenutno izgleda Vatrogasni dom u Siraču/Foto: Igor Supan
Ovako trenutno izgleda Vatrogasni dom u Siraču/Foto: Igor Supan

Načelnik je zadovoljan jer je i ovaj projekt doprinos uređenju samog središta Sirača koji poprima sve oku ugodniji i moderniji izgled.

Upitavši ga za boju nove fasade, načelnik Supan nam je kazao kako bi volio da to bude iznenađenje. Odao nam je tek da će na novoj fasadi biti crvenih detalja.