Fotografija: Foto: Boris Kovačev/CROPIX (ilustracija)
Foto: Boris Kovačev/CROPIX (ilustracija)

Djelatnica benzinske vozaču Seata natočila krivo gorivo: "Auto mi je samo počeo trokirati"

Općinski sud u Bjelovaru donio je presudu po kojoj INA mora platiti Željku K. iz Predavca iznos od 106.18 eura zajedno sa zateznim kamatamaŽeljko K. iz Predavca dobio je sudski spor protiv INE jer mu je njihova zaposlenica u rezervoar automobila ulila krivo gorivo.

Nepravomoćna je to odluka Općinskog suda u Bjelovaru koji je presudio da INA - Industrija nafte na ime naknade štete Željku mora isplatiti 106,18 eura (800 kuna) zajedno sa zateznim kamatama.

Šteta na vozilu

Kako stoji u presudi, Željko je u svojoj tužbi naveo da je 8. rujna 2020. godine oko 12.10 sati na benzinskoj postaji "MPM Bjelovar – motel" u Predavcu plavokosa djelatnica benzinske natočila pogrešno gorivo u njegov Seat. Naime, umjesto Eurodiesela, natočila mu je Eurosuper 95, zbog čega je nastala šteta na Željkovom automobilu.

Željko tvrdi da je nakon nekoliko kilometara njegov automobil počeo "trokirati", zbog čega je odvučen u servis u Predavcu. Djelatnici servisa su nakon pregleda vozila ustanovili da je u spremnik natočeno pogrešno gorivo. Željko se potom vratio na benzinsku postaju i rekao im što se dogodilo, međutim nije se uspio s njima dogovoriti oko podmirenja računa za popravak vozila. Račun je na koncu platio sam.

Protivili se tužbi

Obrazlažući svoje protivljenje tužbenom zahtjevu, pravni zastupnik INE istaknuo je kako je pri kupnji goriva jedina osoba koja zna koje pogonsko gorivo koristi njegovo motorno vozilo je sam kupac. Prema njihovim tvrdnjama, djelatnik benzinske nema ovlasti niti može na bilo koji način saznati koje pogonsko gorivo koristi automobil kupca dok mu kupac to ne kaže.

No, Željko je na sudu ponovio da je djelatnici dao 200 kuna i jasno rekao da želi da mu natoči Eurodiesel.

Nakon saslušanja svjedoka i pregleda svih dokaza, sud je donio presudu u Željkovu korist, no budući da je presuda nepravomoćna, INA se na nju može žaliti višem sudu.