Fotografija: Cilj natjecanja je, kroz povećanje razine poznavanja prometnih propisa i pravila, smanjiti stradavanja djece i mladih u prometnim nesrećama/Foto: Željko Hajdinjak/Cropix
Cilj natjecanja je, kroz povećanje razine poznavanja prometnih propisa i pravila, smanjiti stradavanja djece i mladih u prometnim nesrećama/Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

Djeco, prijavite se na natjecanje o prometu i uzmite vrijedne nagrade

Riječ je o tradicionalnom državnom natjecanju za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj, a organizira ga Ministarstvo unutarnjih poslovaMinistarstvo unutarnjih poslova i ove godine organizira natjecanje u poznavanju prometnih propisa poznatije kao „Prometna Učilica“.

Riječ je o tradicionalnom državnom natjecanju za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj.

- Iako je ova godina specifična zbog prilagođenog provođenja nastave u pojedinim školama uzrokovanog pandemijom, zbog pokazanog interesa učenika za sudjelovanjem, kao i ostvarenih rezultata na dosadašnjim natjecanjima u osnovnim i srednjim školama „Prometna Učilica“ održat će se i ove godine, kažu u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Web alat za učenje

Cilj natjecanja je, kroz povećanje razine poznavanja prometnih propisa i pravila, odnosno povećanjem prometne kulture općenito, smanjiti stradavanja djece i mladih u prometnim nesrećama.

Natjecanja će se provoditi od 16. studenog do 31. prosinca 2020. godine uporabom „Prometne Učilice“, web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa.

„Prometna Učilica“ za osnovnoškolce prilagođena je uzrastu djece i mladih od 1. do 8. razreda osnovne škole, a  „Prometna Učilica“ za srednjoškolce uzrastu od 1. do 4. razreda srednje škole te kroz poučne sadržaje i pitanja za provjeru znanja obrađuje više tematskih cjelina prilagođenih svim nabrojanim dobnim skupinama sudionika u prometu, pojašnjavaju u MUP-u. 

Devet ispita

Učilica je dostupna na internet adresi https://ucilica.skole.hr. Sadržaji „Prometne Učilice“ dostupni su svima, a za pristup natjecanju potrebno je posjedovati korisničku oznaku u AAI@EduHR sustavu, koju učenici i nastavnici mogu dobiti od administratora imenika u školi. U slučaju da, iz nekog razloga, ne mogu dobiti korisničke podatke u školi, učenici se mogu sami registrirati na gornjoj web adresi.

Na natjecanju će se vrednovati uspješnost u rješavanju devet ispita koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova.

Više se o samom natjecanju i nagradama možete pročitati na https://ucilica.skole.hr, a na portalu su i detaljna Pravila natjecanja.

Nagradno putovanje

Sve dodatne upite vezane za natjecanje mogu se uputiti korisničkoj podršci putem e-maila na adresu prometnaucilica@skole.hr.

Ukoliko to emidemiološke mjere budu dopuštale, najuspješniji razred osvojit će nagradno putovanje. Ostali učenici koji postignu najbolje rezulate mogu osvojiti električni romobil, igraće konzole, slušalice, laptope, bicikle, majice i još cijeli niz primamljivih nagrada.