Fotografija: Sutra će pakrački osnovnoškolci moći dobiti više informacija o budućem poslu/Foto: Pakrački list
Galerija
Sutra će pakrački osnovnoškolci moći dobiti više informacija o budućem poslu/Foto: Pakrački list

DJEČJI DAN ZANIMANJA U PAKRACU Pomozite svojim školarcima pri odabiru budućeg posla

Na manifestaciji će se predstaviti obrtnici sa svojim zanimanjima poput krojačice, frizera, cvjećarke, fotografa, vodoinstalatera, a predstavit će se i pomalo zaboravljen obrt – svjećarstvoPAKRAC - U organizaciji Turističke zajednice Grada Pakraca i Osnovne škole braće Radić na gradskoj šetnici u Pakracu sutra će, u četvrtak 19. svibnja od 9 do 14 sati biti održan drugi po redu „Dječji dan zanimanja“ koji za cilj ima osnovnoškolcima predstaviti srednjoškolska usmjerenja i obrtnička zanimanja kako bi se, ponajprije učenici osmih razreda, što bolje i kvalitetnije upoznali s odabirom svog daljnjeg srednjoškolskog obrazovanja.

Štand za neodlučne

-Osim što će se imati prilike osobno i praktično uvjeriti kako se radi u pojedinim zanimanjima, na prigodnim izložbenim prostorima, učenici će imati prilike razgovarati s profesorima, učenicima srednjih škola i obrtnicima, a budu li zainteresirani moći će i iskušati svoje sposobnosti i vještine potrebne za određena zanimanja. Za učenike koji su još uvijek neodlučni po pitanju svog srednjoškolskog usmjerenja, bit će postavljen štand Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri na kojem će moći provjeriti svoje sposobnosti i interese i razgovarati sa stručnom osobom, kažu iz pakračke Turističke zajednice.

Na 2. Dječjem danu zanimanja predstavit će se obrtnici sa svojim zanimanjima poput krojačice, frizera, cvjećarke, fotografa, vodoinstalatera, a predstavit će se i zanimljiv i pomalo zaboravljen obrt – svjećarstvo.

Dođite sutra na pakrački Dječji dan zanimanja/Foto: Grad Pakrac
Dođite sutra na pakrački Dječji dan zanimanja/Foto: Grad Pakrac

Uz Srednju školu Pakrac koja će predstaviti svoje smjerove gimnazija, medicinska sestra/tehničar, fizioterapeutski tehničar, građevinski tehničar, stolar i fasader, u četvrtak će se u Pakracu predstaviti i Ekonomska i turistička škola Daruvar (agroturistički tehničar, hotelijersko - turistički tehničar, ekonomist, prodavač, kuhar, konobar), Tehnička škola Daruvar (tehničar za računalstvo, elektrotehničar, prometni tehničar, tehničar za mehatroniku, vozač motornog vozila, instalater grijanja i klimatizacije, automehaničar, elektroinstalater, elektromehaničar, strojobravar, pomoćni kuhar i slastičar, pomoćni stolar, pomoćni ličilac i soboslikar), Srednja škola „August Šenoa“ Garešnica (grafički tehničar, turističko- hotelijerski komercijalist, kuhar, konobar, prodavač, stolar, instalater grijanja i klimatizacije, frizer), Poljoprivredno-prehrambena škola Požega (agro-turistički tehničar, poljoprivredni tehničar-fitofarmaceut, agro-tehničar, voćar-vinogradar-vinar, pomoćni cvjećar, prehrambeni tehničar, mesar/pekar, pomoćni pekar, mehaničar poljoprivredne mehanizacije), Srednja škola Novska (opća gimnazija, tehničar za razvoj videoigara, ekonomist, prodavač, strojarski tehničar, vodoinstalater, bravar, stolar), Tehnička škola Kutina (tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, tehničar za računalstvo, računalni tehničar za strojarstvo, farmaceutski tehničar).

Stari zanati i muzejska zanimanja

Tradicionalno, predstavit će se i lokalni obrtnici te neizostavni policajci, pripadnici Policijske postaje Pakrac i vatrogasci, članovi DVD-a.

Stare obrte, alate i  pomalo zabravljene zanate i muzejska zanimanja predstavit će i Muzej Grada Pakraca.

Svečano otvorenje 2. Dječjeg dana zanimanja predviđeno je u 9:30 na novouređenoj pakračkoj gradskoj šetnici, zaključuju iz pakračke Turističke zajendice.