Fotografija: Dječji dan na Državnoj ergeli Lipik/ Foto: Compas.hr
Dječji dan na Državnoj ergeli Lipik/ Foto: Compas.hr

Dječji dan na lipičkoj ergeli: Uživajte u besplatnom jahanju, vožnji fijakerom, sportskim aktivnostima...

Djeca će imati priliku sudjelovati u brojnim edukacijskim aktivnostima i uživati u raznim igrama.U sklopu Dječjeg dana koji će se održati na prostoru Državne ergele Lipik u subotu, 7. listopada, obilježit će se 16. obljetnica povratka Lipicanaca iz Srbije u Lipik. Ovogodišnji Dječji dan donosi obilje zabave i igre za sve prisutne. Uz nastupe školaraca i vrtićaraca, posebno će se istaknuti i izvedbe lipičkih mažoretkinja. Djeca će imati priliku sudjelovati u brojnim edukacijskim aktivnostima i uživati u raznim igrama.

Nastupi počinju u 10 sati i uključuju Mažoretkinje Grada Lipika, učenike OŠ Lipik i mališane iz DV Kockica Lipik.

Sve aktivnosti su besplatne

Tijekom manifestacije, posjetitelji će imati priliku sudjelovati u raznim aktivnostima, uključujući obilazak ergele, izložbu fijakera i opreme, vožnju fijakerom, jahanje, radionice "Zdrava i zadovoljna leđa" u organizaciji Toplica Lipik i "Izrada ukrasa od slame" koje će voditi Nikola Krmpotić iz obrta Rudine.

Također će biti organizirane sportske aktivnosti poput nogometa, badmintona i radionica u suradnji s udrugom Mladi Lipika. Djeca će moći uživati u skakanju na napuhancima i fotografiranju na motorima MK Iohannites te quadovima tvrtke Quad Expert. Također, vatrogasci DVD-a Lipik priredit će svoje atrakcije.

Sve aktivnosti su besplatne, a posjetitelji će se moći osvježiti uz ugostiteljsku ponudu. Organiziran je i prijevoz turističkim vlakićem od Pakraca preko Lipika do Državne ergele i natrag kako bi se omogućila što veća prisutnost posjetitelja.

Vozni red turističkog vlakića 

- Polazak na Ergelu:Pakrac (ispred Konzuma) - 9:30 h

- Lipik (autobusna stanica kod crkve) - 9:45 h

- Dolazak na Ergelu - 9:55 h  

- Povratak s Ergele: Polazak s Ergele - 15:00 h

- Lipik (autobusna stanica kod crkve) - 15:15 h

- Pakrac (ispred Konzuma) - 15:35 h

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!