Fotografija: Grad Bjelovar podržava sve aktivnosti Društva Naša djeca Bjelovar, pa tako i Cvjetni korzo/ Foto: MojPortal
Galerija
Grad Bjelovar podržava sve aktivnosti Društva Naša djeca Bjelovar, pa tako i Cvjetni korzo/ Foto: MojPortal

Dječja povorka kretat će se od paviljona prema Mažuranićevoj, ulicom I. V. Trnskog i korzom

Cvjetni korzo korijene vuče još od 40-ih godina prošlog stoljeća kada su entuzijastice koje su čuvale djecu na simboličan način obilježavale dolazak proljeća i ljeta, prisjetio se tradicije HrebakBJELOVAR – Iako smo prije dva dana najavili Cvjetni korzo, popularnu dječju manifestaciju koju organizira Društvo Naša  djeca Bjelovar, a koja će se održati u sklopu Terezijane, došlo je do manjih izmjena o čemu se govorilo na današnjoj press konferenciji.

Plan kretanja povorke

-Prošle godine nažalost zbog pandemijske situacije nismo mogli organizirati našu tradicionalnu manifestaciju Cvjetni korzo, no, budući da je na opće zadovoljstvo svih nas ove godine situacije povoljnija, zajedno s Gradom Bjelovarom i Turističkom zajednicom Bilogora – Bjelovar krenuli smo u organizaciju 11. Cvjetnog korza. Ove godine bit će u sklopu Terezijane, 18. lipnja s početkom u 10 sati, u centralnom parku. Imat ćemo sedam skupina što je ukupno 233 sudionika. Ove su godine skupine manje, ali budući da je naš park velik, svi ćemo biti dovoljno razmaknuti. Skupina će biti objedinjena, no s razmakom od 10-ak minuta jedna od druge. Kretat će se od paviljona prema ulici Ivana Mažuranića, zatim ćemo skrenuti u ulicu Ivana Viteza Trnskog i prema Korzu gdje će se nastupati na maloj pozornici – kazala je predsjednica Društva Naša djeca Bjelovar Sanja Vranješević izdvojivši još neke od aktivnosti.

Po prvi puta ove će se godine Cvjetni korzo održati u sklopu Terezijane/Foto: MojPortal
Po prvi puta ove će se godine Cvjetni korzo održati u sklopu Terezijane/Foto: MojPortal

-Valja spomenuti čitaonice i igraonice koje će se održavati u Dječjem parku, u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta, a organizirane su u suradnji s knjižnicom Petar Preradović. One će se održavati svake subote od 10 ili 11 sati ujutro u Boho parku – istaknula je Vranješević.

Da će se po prvi puta Cvjetni korzo održati u sklopu Terezijane potvrdio je i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Duga tradicija

-Znamo da je Cvjetni korzo priredba koja se još od 2010. godine održava. Riječ je o organizaciji koja ima dugu tradiciju u Bjelovaru, a priredba se nije održavala od kraja 80-ih godina. Cvjetni korzo korijene vuče još od 40-ih godina prošlog stoljeća kada su entuzijastice koje su čuvale djecu na simboličan način s djecom obilježavale dolazak proljeća i ljeta. Djeca su bila kostimirana u vesele i raznovrsne cvjetne kostime – kazao je Hrebak dodavši kako imaju odličnu suradnju s organizatorom Društo Naša djeca Bjelovar kao i sa svim vrtićima, koji se redovito odazivaju ovoj popularnoj priredbi u kojoj uživaju svi – djeca, roditelji, ali i svi ostali građani.