Fotografija: Organizatori očekuju preko 400 vrtićanaca/ Foto: Štefan Brajković
Organizatori očekuju preko 400 vrtićanaca/ Foto: Štefan Brajković

Dječja olimpijada ipak sutra u Kukavici: "Stiže više od 400 mališana iz 12 vrtića"

Projekt je bitan za usmjeravanje zdravom načinu života te stjecanju novih prijateljstva. Sam rezultat natjecanja je u drugom planu", poručuju organizatoriBJELOVAR – 19. Olimpijski festival dječjih vrtića koji se u Športsko rekreacijskom centru Kukavica trebao održati 2. lipnja, zbog loše vremenske prognoze prebačen je na 13. lipnja 2023. (utorak) s početkom u 15:00 sati.

Organizatori se nadaju da će ih vrijeme poslužiti kao što je i najavljeno u vremenskim prognozama.

Podsjetimo, prema riječima Ivora Vidakovića iz Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, očekuje se dolazak više od 400 vrtićanaca.

14 ekipa

- Projekt na razini cijele Hrvatske sufinancira Hrvatski olimpijski odbor. Iako je riječ u 19. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića, u našoj županiji zapravo je 14. izdanje. Nadalje, u Kukavici će biti mališani iz 12 vrtića koji će biti podijeljeni u 14 ekipa, pojasnio je Vidaković.

Inače, posljednji Olimpijski festival dječjih vrtića održan je 2018. godine, a proglašenjem kraja pandemije stekli su se uvjeti za nastavak.

Vidaković je dodao i to da će se vrtićanci natjecati u više disciplina, poput trčanja na 50 metara, štafete 4x25 metara, bacanju loptice, skoku u dalj, malom nogometu i po prvi put u rukometu.

Rezultat u drugom planu

- Rukometno natjecanje bit će u sklopu projekta "Vrtko", koji se provodi u suradnji s EHF-om i HRS-om.

Inače, cijeli projekt Olimpijskog festivala bitan je za socijalizaciju djece, usmjeravanju zdravom načinu života te stjecanju novih prijateljstva. Dakle, glavni cilj je poboljšanje psihofizičke sposobnosti djece, a sam rezultat u drugom je planu, zaključio je Ivor Vidaković.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!