Fotografija: Radovi na izgradnji prvog dječjeg vrtića u Dežanovcu u punom su jeku/Foto: Daria Marković
Galerija
Radovi na izgradnji prvog dječjeg vrtića u Dežanovcu u punom su jeku/Foto: Daria Marković

Djeca iz općine Dežanovac krajem kolovoza dobivaju svoj prvi vrtić

Općina Dežanovac u 28 godina svoga postojanja nije imala dječji vrtić, ali će se sada i to napokon promijenitiOpćina Dežanovac će do kraja kolovoza napokon imati dječji vrtić.

Inače, općina Dežanovac, u 28 godina postojanja, nije imala dječji vrtić, ali će se krajem kolovoza, kada se planira završiti s radovima, i to napokon promijeniti. Izvođač radova je Poljoprivredna zadruga Skočaj iz Đulovca i Elmo iz Grubišnog Polja koji su prošli na natječaju, potpisan je ugovor i uvedeni su u posao.

Josip Stjepanović, načelnik općine Dežanovac/Foto: MojPortal.hr
Josip Stjepanović, načelnik općine Dežanovac/Foto: MojPortal.hr

- Krajem travnja će biti postavljen krov, iza toga ide žbukanje i postavljanje elektroinstalacija, sanitarnih čvorova i vodovoda. Poslije toga dolazi opremanje, fasada, uređenje dječjeg igrališta i okoliša. Potom će ići uporabna dozvola te se podnosi zahtjev za isplatu sredstava, vrši se kontrola radova  u skladu s propisima te ako ne bude penala slijedi isplata novca - istaknuo je Josip Stjepanović.

Naime, još 29. svibnja prošle godine bio je potpisan Ugovor za izgradnju te Ugovor za opremanje Dječjeg vrtića u Dežanovcu, a sada su radovi u tijeku.

- Izgradnja dječjeg vrtića stopostotno je financirana iz Programa ruralnog razvoja, odnosno Ministarstva poljoprivrede u iznosu od 4,8 milijuna kuna, što znači da Općina Dežanovac ne daje ništa - rekao nam je Josip Stjepanović, načelnik općine Dežanovac.