Fotografija: Foto: Compas.hr
Galerija
Foto: Compas.hr

Djeca branitelja skuhala Lipičko pivo za 31. obljetnicu oslobođenja Lipika

Pivo je napravljeno samo za ovu obljetnicu, nije u komercijalne svrhe, a podijeljeno je braniteljima i sudionicima obilježavanja, kao i prijateljima udrugeČlanovi Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakraca i Lipika uoči 6. prosinca i 31. obljetnice oslobođenja Lipika od agresora skuhali su Lipičko pivo i dizajnirali pripadajuću etiketu, doznaje lipički Compas od Tomislava Novinca, predsjednika ove Udruge.

Na natječaj je pristiglo 14 prijava, a izgled etikete trebao je uključivati motive povezane s Lipikom. Radovi su bili vrlo kvalitetni te su glasanjem članova Udruge odlučili odabrati dvije etikete koje su dobile podjednak broj glasova, istaknuo je Novinc.

Pobjednička etiketa/Foto: Compas.hr
Pobjednička etiketa/Foto: Compas.hr

Pobjednički rad je autora Mateja Varata iz Sirača, kojem će biti uručena simbolična nagrada. Majstor pivar je član udruge Davor Kubalek, od kojeg smo doznali i malo više informacija o samom pivu.

Pivo je Pale ale. Sastojci: bazni slad Nova Gradiška - pilsen Beastly i munich malt - freak. Specijalni slad- crystal 130 EBC. Od hmeljeva su koristili - amarillo i za dry hop - cascade. Tehnika proizvodnje je all grain, single infusion. Temperature ukomljavanja 65 c- 45 min i 67c- 15 min. Boiling hop dodan na 40 min, ostatak na ugašen plamen i whirlpool od 78°C. Vrijeme kuhanja 60 min.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Pivo je napravljeno samo za ovu obljetnicu, nije u komercijalne svrhe te će biti podijeljeno braniteljima i sudionicima obilježavanja, kao i prijateljima udruge, piše Compas.