Fotografija: Upravitelj Šumarije Daruvar, vlasnik trgovine Ivica Mihaljinac, gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček/Foto: Daria Marković
Galerija
Upravitelj Šumarije Daruvar, vlasnik trgovine Ivica Mihaljinac, gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček/Foto: Daria Marković

Diskont zvan "sve za roštilj i kolinje" s isključivo domaćim proizvodima otvoren u Daruvaru

"Meso koje mi ne proizvedemo samostalno nabavimo kod naših lokalnih OPG-ovaca, uslužno zaklano na klaonici u Štefanju te kao gotov proizvod plasirano na tržište", kaže Ivica MihaljinacNakon otvorenja diskonta kolokvijalno nazvanog „sve za kolinje i roštilj“ u Garešnici prije desetak dana, tvrtka Mihaljinac d.o.o. svoja vrata otvorila je sada i u prostoru daruvarske Gradske tržnice. Tvrtka posluje pod sloganom „Biraj domaće, jer domaće je slađe“, a nude uslugu prerade mesa, domaće suhomesnate proizvode te sve za kolinje i roštilj. 

Na ovaj su se pothvat odlučili osluškujući promjene na tržištu uzrokovane pandemijom koronavirusa, a kako nam je ranije rekao vlasnik tvrtke Ivica Mihaljinac, porasla je potražnja za domaćim proizvodima za roštilj jer se ljudi više druže kod kuće.

Priprema u domu

- Gosti su konzumirali gotove ćevape u našem ugostiteljstvu, a ovako smo im mi ponudili da kupe sirovo meso pa samostalno roštiljaju i pripreme u svom domu - rekao nam je Ivica Mihaljinac, vlasnik tvrtke Mihaljinac d.o.o.

Naime, trgovina je otvorena u sklopu pogona prerade mesa tvrtke Mihaljinac d.o.o., gdje prerađuju meso lokalnih uzgajivača, a u sklopu daruvarske tržnice imaju i ugostiteljski objekt u kojem sve proizvode koje nude u svojoj trgovini, obrade, ispeku i posluže goste, ali uz dodatne proizvode s ražnja - janjetinu i odojak.

Domaće kobasice/Foto: Daria Marković
Domaće kobasice/Foto: Daria Marković

- Sve meso, koje mi ne proizvedemo samostalno, nabavimo kod naših lokalnih OPG-ovaca, uslužno zaklano na klaonici u Štefanju, u našem pogonu prerade i rasjeke te kao gotov proizvod plasirano na tržište. Vlastiti pogon prerade i rasjeke smo većinom financirali vlastitim sredstvima, ali nešto malo i uz pomoć fondova Europske unije - kaže Ivica Mihaljinac i dodaje da se bave poljoprivredom, a samostalno uzgajaju ovce i janjad.

Udarni proizvod

Još su za vrijeme rata krenuli s ugostiteljstvom, kaže Ivica, od 1994. godine, zatim su prešli u vlastitu proizvodnju u malom objektu, a sada proširili na šire pučanstvo jer su htjeli omogućiti svima da probaju njihove proizvode. Prema riječima Ivice, u asortimanu za roštilj nude ćevape, pljeskavice, šiš ćevape i roštilj kobasice. 

- To nam je udarni proizvod koji smo dugogodišnjim bavljenjem ugostiteljstvom usavršili. U sklopu prerade nudimo sve suhomesnate proizvode. Tu su domaće kobasice, češnjovke, jegeri, tlačenice, krvavice i tirolske šunkerice. U procesu dimljenih proizvoda pred Uskrs u ponudi imamo dimljenu rolanu lopaticu, kosti i suhomesnate dimljene proizvode - istaknuo je Ivica Mihaljinac.

Suhomesnati proizvodi čekaju da ih netko skine s kuke/Foto: Daria Marković
Suhomesnati proizvodi čekaju da ih netko skine s kuke/Foto: Daria Marković

U sklopu zimskog perioda i kolinja, omogućili su kupcima kupnju svih vrsta crijeva i začina za proizvodnju svih vrsta kobasica i gotovih smjesa za srijemsku ili čajnu kobasicu u sklopu proizvodnog asortimana tvrtke Derma d.d.

Inače, kako kaže Ivica Mihaljinac, ne planiraju nigdje drugdje ići u daljnju prodaju, nego će ostati na području Daruvara i Garešnice. Dostupni su srijedom i subotom na Gradskoj tržnici Daruvar što se tiče ugostiteljstva, a trgovina svakodnevno radi, od ponedjeljka do subote.

Unutrašnjost trgovine/Foto: Daria Marković
Unutrašnjost trgovine/Foto: Daria Marković

Prijatelji i svi koji su čuli da otvaramo već su se odazvali, a kupci imaju priliku degustirati naše proizvode pa se kroz daljnje vrijeme nadamo da će se oduševiti našim proizvodima i odazvati kupnji – kaže Ivica i poziva na degustaciju proizvoda odmah ispred prodavaonice.

Novootvorenu prodavaonicu obišao je i gradonačelnik Daruvara, Damir Lneniček koji najviše kupuje, kako kaže, domaće kobasice i ćevape koje svima preporučuje uz kombinaciju s prigodnim povrćem na susjednom štandu.

Kupcima su na raspolaganju svi ključni začini/Foto: Daria Marković
Kupcima su na raspolaganju svi ključni začini/Foto: Daria Marković

Domaći suhomesnati asortiman/Foto: Daria Marković
Domaći suhomesnati asortiman/Foto: Daria Marković

Začini za roštilj/Foto: Daria Marković
Začini za roštilj/Foto: Daria Marković

Ivica Mihaljinac, vlasnik trgovine/Foto: Daria Marković
Ivica Mihaljinac, vlasnik trgovine/Foto: Daria Marković