Fotografija: 2. osnovna škola Bjelovar, PŠ Centar/ Foto: Google Street View
2. osnovna škola Bjelovar, PŠ Centar/ Foto: Google Street View

Dio učenika 2. osnovne škole Bjelovar nastavu bi mogao pohađati u jednoj smjeni

Ministarstvo bi danas trebalo donijeti modele i preporuke oko odvijanja nastave u idućoj školskoj godini, a kada te materijale proučimo, donijet ćemo konačne odluke, kaže Kapša
Šuškanja da će učenici nižih razreda Područne škole Centar, koja se nalazi u sklopu bjelovarske  2. osnovne škole, nastavu u idućoj školskoj godini ponovno pratiti u jednosmjenskom obliku, postaju sve glasnija.

Odluka pada sutra

Iako ravnateljica škole Ivana Kapša takva nagađanju još uvijek nije potvrdila, najavljuje kako će detaljne upute roditelji saznati tijekom sutrašnjeg dana. 

- U toku današnjeg dana Ministarstvo znanosti i obrazovanja trebalo bi donijeti modele i preporuke oko odvijanja nastave u idućoj školskoj godini, a tek kada te materijale proučimo, moći ćemo donijeti konačne odluke. Tako da ćemo točne informacije glede odvijanja nastave u našoj školi imati sutra, poručila je Kapša.

Kako neslužbeno doznajemo od izvora bliskih toj školi, jednosmjenska nastava odvijala bi se isključivo u PŠ Centar, dok bi se u matičnoj školi te PŠ Ždralovi  nastava i dalje odvijala u dvije smjene. 

Školski sat ponovno 45 minuta

Naime, škola u središtu grada ima dovoljnu kvadraturu da se nastava organizira sukladno epidemiološkim uvjetima. Također neslužbeno, doznajemo i to da će PŠ Centar od ove godine pohađati isključivo učenici od 1. do 4. razreda, dok će polaznici 5. razreda nastavu pratiti u matičnoj školi, odnosno u Ulici Ivana Viteza Trnskog.

Za kraj, spomenimo i da se razmatra o vraćanja trajanja školskog sata na 45 minuta, gdje god je zbog čišćenje prostorija kao i smjena, to moguće organizirati.