Fotografija: Radovi u Bolničkoj ulici u Pakracu u punom su jeku/Foto: Pakrački list
Galerija
Radovi u Bolničkoj ulici u Pakracu u punom su jeku/Foto: Pakrački list

Dio Bolničke ulice u Pakracu danas se zatvara za promet

U tijeku su pripremni radovi i za asfaltiranja drugog dijela, do križanja s Ulicom Matice hrvatske koji bi trebalo biti obavljeno do kraja mjesecaZa ponedjeljak je najavljeno asfaltiranje kolnika u dijelu Bolničke ulice, od banke do križanja s Prilazom na mali most, dionice  dužine od oko 200 metara, piše Pakrački list

Taj dio ulice u utorak bi trebao biti ponovo otvoren za promet, doznajemo od Jože Brecelja, voditelja projekta aglomeracije ispred izvođača radova Gorenjske gradbene družbe Kranj. 

Regulacija prometa   

U tijeku su pripremni radovi i za asfaltiranja drugog dijela, do križanja s Ulicom Matice hrvatske koji bi trebalo biti obavljeno do kraja mjeseca. Riječ je u oba slučaja o nosivom dijelu asfaltne podloge, dok će završni, habajući sloj, biti postavljen na jesen što će inače biti praksa, kao i do sada,  kod sanacija oštećenja na pakračkim prometnicima izazvanih aglomeracijom.

Bolnička ulica u Pakracu/Foto: Pakrački list
Bolnička ulica u Pakracu/Foto: Pakrački list

Regulacija prometa u ovoj ulici i nakon asfaltiranja, bar za sada, ostaje ista kao i prije početka radova, jednosmjerna u pravcu bolnice s mogućnošću parkiranja na lijevoj strani kolnika pri čemu, do polaganja habajućeg sloja, neće biti iscrtana horizontalna signalizacija. 

Radovi na zamjeni  vodovodne i kanalizacijske infrastrukture u toj ulici, vrlo značajnoj za odvijanje prometa u Pakracu,  su započeli još lani u kolovozu.

Novi asfalt

Što se tiče nogostupa  Grad je dogovorio s GGD Kranjom da se umjesto povratka na prijašnje stanje što je podrazumijevalo novu asfaltnu podlogu, obadvije strane u gornjem dijelu ulice oploči betonskim opločnjacima, takozvanim tlakavcima, koje će kupiti Grad, a izvođač obaviti pripremu i postavljanje. Početak tih radova je od strane Brecelja najavljen za idući tjedan, nakon što zaposlenici završe izgradnju sustava odvodnje oborinskih voda u donjem dijelu Bolničke  ulice.

Do kraja godine ova ulica bi trebala dobit i novu javnu rasvjetu. Do sada je ona bila postavljena na visećim sajlama preko ulice ili pak pričvršćena na pročelja kuća. U tijeku je izrada projekta kojom bi ova ulica dobila kandlabere i suvremene led svjetiljke.

Modernizacija rasvjete

U financiranju nove rasvjete sudjelovat će i Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine koje je Gradu za modernizaciju rasvjete u središtu Pakraca odobrilo 160.000 kuna uz obvezu da isto toliko uloži i Grad s rokom utrošnje do kraja godine. Prema mjesečnom izvješću GGD Kranj je na području Pakraca i Lipika do prvog dana lipnja što predstavlja 54 posto ugovorenog roka, ugradio 26,8 od planiranih  49,8 kilometara kanalizacijske infrastrukture i 26,9 km od predviđenih 36,3 vodovodne, odnosno utrošio 76 od predviđenih 146,7 milijuna kuna, piše Pakrački list.