Fotografija: Dino Purić, Alen Novosel i atmosfera u Publicu/Foto: Saša Selihar/Ninac video produkcija/Privatni album
Galerija
Dino Purić, Alen Novosel i atmosfera u Publicu/Foto: Saša Selihar/Ninac video produkcija/Privatni album

Dino Purić iz "A strane" i Alen Novosel u petak u Publicu: "Daruvarčani su najbolja publika"

"Svi su dobrodošli! Mi smo u duši rokeri, tako da će uz taj žanr, biti i popa, funka..., kažu daruvarski glazbenici koji će do ranih jutarnjih sati zabavljati gosteDaruvarski caffe bar i disco club Public, smješten u samom centru grada, ovog petka organizira akustičnu večer uz dobro poznatu kombinaciju dvojice Daruvarčana, Dine Purića i Alena Novosela.

Dino Purić (lijevo), zvijezda
Dino Purić (lijevo), zvijezda "A strane" i "The Voicea" u duetu s Makijem Kapetanovićem (desno)/Foto: Darko Tomas/CROPIX

Inače, Dino Purić bio je jedan od natjecatelja prve sezone HRT-ovog showa The Voice, a kasnije je postao i neizostavni član nagrađivane emisije A - strana. Kroz karijeru surađivao je i pjevao s mnogim poznatim imenima hrvatske estrade, a prije tri godine nastupio je i na Dori.

Dino Purić/ Foto: Ninac video produkcija
Dino Purić/ Foto: Ninac video produkcija

S druge strane, Alen Novosel posvećen je produkciji, a paralelno je i pjevač te multi-instrumentalist. Trenutno je glavni producent Tvornice kulture u sklopu Radija Tvornice, u kojem ima i vlastiti studio. Pored toga, radi reklame za radio i televiziju, ali i pjesme za klijente koji surađuju s najvećim diskografskim kućama u Hrvatskoj. Posljednje što je radio je album Cote G4, koji bi svijetlo dana trebao ugledati kroz koji tjedan.

Iako u glazbi rade samostalne karijere, već gotovo desetak godina nastupaju zajedno diljem Lijepe naše. Obojica trenutno žive i rade u Zagrebu, stoga ih nastup u njihovom Daruvaru posebno veseli.

Daruvarčani su najbolja publika

- Sviramo ono što najviše volimo, bilo da je riječ o domaćoj ili stranoj glazbi. Jako cijenimo izvođače poput Princea, Chris Cornella ili domaće snage kao što su EKV, Bijelo Dugme, Parni Valjak, Dino Dvornik, kazao je Dino Purić.

Uz spomenuta poznata glazbena imena, dodaje Alen Novosel, repertoar im je zapravo usklađuju prema željama publike.

- Uvijek imamo spremno za svakoga ponešto, odnosno prilagođeno situaciji. Vjerujem da se svi koji dođu na naš nastup mogu zabaviti, uživati i čuti pjesme koje vole, kaže Novosel.

Alen Novosel/ Foto: Privatni album
Alen Novosel/ Foto: Privatni album

Za Valentinovo su svirati u restoranu Terasa, a prije toga dugo vremena nisu nastupali u Daruvaru. Međutim, za Public ih vežu lijepe uspomene.

- Bilo da smo svirali ljeti na terasi ili unutra uvijek je bila super atmosfera. To su naši Daruvarčani, definitivno najbolja publika, tako nam je više nego ugodno. Ljudi kažu da je najteže svirati u svom gradu, ali nama je to zbilja gušt, naglasio je Dino Purić, a sličnog razmišljanja je i Alen Novosel.

Rokeri u duši

- Puno nam znači svirati u Daruvaru, iz kojeg smo i krenuli. Drago nam je vidjeti veliki odaziv ljudi, kao što je bio i zadnji put, a posebno nas veseli što se u našem gradu ponovno kreće sa svirkama i koncertima. Uvijek nam je draže svirati pred poznatom publikom, koja nerijetko zapjeva i zapleše s nama, istaknuo je Novosel.

Odlična atmosfera u Publicu/Foto: Saša Selihar/MojPortal.hr
Odlična atmosfera u Publicu/Foto: Saša Selihar/MojPortal.hr

Za kraj, ovaj daruvarski dvojac pozvao je sve da im se u petak, 10. ožujka, pridruže u Publicu.

- Svi su dobrodošli, posebice oni željni glazbe koja nije toliko aktualna u hrvatskim klubovima posljednjih godina. Mi smo u duši rokeri, tako da će uz taj žanr, biti i popa, funka..., stoga svakako navratite u Public, zaključili su Dino Purić i Alen Novosel.

Svi koji žele rezervirati stolove, mogu to napraviti na broj mobitela: 098/93-94-675.

(Sponzorirani sadržaj)